Danske Mobile Industrial Robots klar med komplet redesign af robotsoftware

Det danske robotfirma Mobile Industrial Robots (MIR) udruller ny software, som optimerer MIR-robotterne inden for driftssikkerhed, skalerbarhed, systemintegration og it-sikkerhed.

Danske Mobile Industrial Robots klar med komplet redesign af robotsoftware

Danmark, og i særdeleshed området omkring Odense, er i verdensklasse, når det kommer til robotteknologi. En af de store spillere er den odenseanske virksomhed Mobile Industrial Robots (MiR), som udvikler og sælger mobile autonome robotter (AMR’er).

Den første MiR-robot så dagens lys i 2014, og nu får robotterne, som i dag kører i mere end 60 lande, en stor opdatering, som forbedrer driftssikkerheden, skalerbarheden, systemintegrationen og it-sikkerheden. Uanset om man har implementeret én mobil autonom robot eller en hel flåde af dem, får man gavn af den nye opdatering, oplyser MiR i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk teknologi: Her er de største danske techvirksomheder

Mere effektiv brugergrænseflade

En af de store nyheder i opdateringen er en mere effektiv brugergrænseflade, så medarbejdere kan udføre opgaver på kortere tid. Den opdaterede brugergrænseflade forbedrer robotternes præstationsevne på flere punkter.

Først og fremmest reagerer robotterne nu hurtigere på alt, der bevæger sig i nærheden. Det kan være andre robotter, gaffeltrucks eller medarbejdere. Derudover er softwarens navigation mere effektiv i store anlæg, og man kan derfor nu nemt skifte mellem forskellige etager eller produktionshaller.

“Vores erfaringer med hundredvis af kunder, siden vi lancerede den første MiR-robot i 2014, har givet os et klart billede af, at brugervenlig software er nøglen til effektiv automatisering. Vi har fået et meget klart billede af, hvilke funktioner der har største værdi for brugerne af MiR-robotter,” siger Søren E. Nielsen, der er direktør i MiR.

Hurtigere programmering for selv utrænede medarbejdere

Med opdateringen forbedres robotternes softwareinterface, så det bliver nemmere at programmere robotterne, selv hvis man er utrænet i det.

Hele brugergrænsefladet er blevet designet forfra for at forbedre den generelle brugervenlighed, og det er muligt at vælge flere brugernivueauer. Robotterne kan enkelt konfigureres fra en computer, tablet eller smartphone, og med et enkelt klik kan medarbejderen tilkalde robotterne.

“Vi ønsker at give virksomhederne mulighed for at komme i gang med automatisering på en enkel måde. Det tager mindre end en time at konfigurere simple opgaver for en robot via vores nye grænseflade. Ved mere komplekse opgaver, der kan kræve avancerede funktioner og indstillinger, gør brugergrænsefladen nu også medarbejderne i stand til nemt og effektivt at betjene robotterne. Når det kombineres med robotternes ekstra effektivitet, opnår vores kunder, at investeringen i en AMR endnu hurtigere tjener sig selv hjem,” siger Søren Nielsen.

Softwareopdateringen forbedrer også sikkerheden i de mobile autonome robotter. I henhold til den såkaldte IEC 62443-cybersikkerhedsstandard til automations- og produktionssystemer har MiR forbedret cybersikkerheden med softwarekodesignering, udvidet robotgodkendelse og opdatering af robotoperativsystemet.

Læs også: Nyheder om dansk teknologi