Høje el- og gaspriser sikrer Ørsteds regnskab i periode med svag vind

Lave vindhastigheder betyder, at Ørsted ikke har tjent så meget som ventet på selskabets havvindmølleparker. Det har tårnhøje priser på el og gas til gengæld kompenseret for.

Høje el- og gaspriser sikrer Ørsteds regnskab i periode med svag vind

Energiselskabet Ørsted har fremlagt regnskab over tredje kvartal 2021. Det danske selskab er kommet ud af kvartalet med en omsætning på 14,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 45 procent sammenlignet med samme kvartal i 2020.

Driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, endte på 2,98 milliarder kroner – en stigning på 11 procent sammenlignet med tredje kvartal 2020. Det er dog lidt lavere end analytikernes forventninger.

Nettooverskuddet lyder på 487 millioner kroner, hvilket er højere end analytikerens forventninger. Sidste års nettooverskud i 3. kvartal lød på hele 12.034 millioner kroner, hvilket skyldes frasalget af eldistributionsforretningen Radius, som blev bogført i kvartalet forrige år.

Regnskabet præsenteres efter, at der i det meste af tredje kvartal har været lavere vindhastigheder end normalt, hvilket har haft en negativ indvirkning på Ørsteds indtjening fra selskabets producerende vindmølleparker.

Læs også: Alt om de største danske techvirksomheder

Højere el- og gaspriser sikrer høj indtjening

Til gengæld har Ørsteds forretningsområde inden for kraftvarmeværker og gas, Bioenergy & Other, kompenseret for dette. Området har haft en ekstraordinær høj indtjening i tredje kvartal på 6,6 milliarder kroner. Det er en stigning på 54 procent sammenlignet med 3. kvartal 2020.

Fremgangen skyldes, at priserne på gas og el har været henholdsvis seks og tre gange højere end normalt.

”Vi er meget tilfredse med vores robuste forretningsmodel og aktive tilgang til risikostyring, som sammen med den høje indtjening i Bioenergy & Other sikrede gode finansielle resultater i tredje kvartal på trods af lave vindhastigheder og den usædvanlige markedssituation. Vi er fortsat godt på vej til at realisere vores forventning for 2021,” siger Mads Nipper, der er administrerende direktør og koncernchef for Ørsted.

Fremgangen i indtjeningen i Bioenergy & Other sker til trods for, at Ørsted solgte sin danske eldistributions-, privatkunde- og gadebelysningsforretning i august 2020.

Ørsteds regnskab kan læses på selskabets hjemmeside her.

Se også: Nyheder om dansk teknologi