Næsten alle kortbetalinger i Danmark var kontaktløse i 2021

Norden, og særligt Danmark, går forrest, når det kommer til at tage kontaktløs betaling til sig, viser ny opgørelse fra Nets.

Næsten alle kortbetalinger i Danmark var kontaktløse i 2021

Det virker måske til at være længe siden, at det første kontaktløse Dankort så dagens lys, men vi skal ikke længere tilbage end til 2015 for at finde året, hvor teknologien kom til Danmark. Den kontaktløse betalingsfunktion, der forbinder til en NFC-chip i terminalerne, har danskerne dog lynhurtigt vænnet sig til, viser nye tal fra betalingsformidleren Nets.

Læs også: Dansk teknologi: Her er de største danske techvirksomheder

Danmark går forrest – 90 procent af kortbetalingerne er kontaktløse

Nye tal for kortbetalinger i 2021 viser, at intet mindre end 90 procent af de danske kortbetalinger ved betalingsterminaler er foregået ved brug af kontaktløs betaling. Det er det højeste nogensinde og er en stigning på tre procentpoint siden 2020.

Generelt er Norden førende, når det kommer til kontaktløse betalinger. Norge, som for nogle år siden haltede noget efter Danmark, er kommet godt efter og ligger nu på en andel på 87 procent – en stigning på hele 7 procentpoint siden 2020. Lidt længere nede finder man Sverige og Finland med henholdsvis 70 og 71 procent.

De generelt flotte tal i de nordiske lande betyder, at samlet set 74 procent af betalingerne i Norden er kontaktløse.

“Norden er den mest digitaliserede region i verden og bestemt blandt de førende, når det kommer til digitale betalinger. Pandemien har ikke overraskende været en stærk drivkraft for ‘tap and go’ -betalinger, hvilket er positivt for både handlende, der får en hurtigere betalingsflow, samt for forbrugere, som kan betale mere bekvemt og uden fysisk kontakt via betalingsterminalen,” siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Læs også: Danmark ligger nummer et i EU inden for digitalisering

Kontaktløs betaling øger sikkerheden

De kontaktløse betalinger har gjort det nemmere og hurtigere at betale, fordi man ofte slipper for at skulle indtaste PIN-kode – hvilket samtidig har den anden positive effekt, at færre får afluret deres PIN-kode. Derfor holder danskerne sig ikke tilbage med at føre det kontaktløse betalingskort på terminalerne rundt omkring i landet.

Nets’ undersøgelse viser, at 29 procent af danskerne bruger kontaktløs betaling mellem 11 og 20 gange om måneden. Det er mere end nogle af vores nordiske naboer. Der er dog også mange i Danmark, 21 procent, som bruger kontaktløs betaling mere end 20 gange. Der er altså ikke kun flest i Danmark, der bruger kontaktløs betaling – vi bruger også betalingsmetoden oftest.

Læs også: Nyheder om dansk teknologi