Novo Nordisk opkøber Dicerna Pharmaceuticals

Novo Nordisk har siden 2019 arbejdet tæt sammen med Dicerna Pharmaceuticals, som de nu har opkøbt for knap 22 milliarder kroner.

Novo Nordisk opkøber Dicerna Pharmaceuticals

Novo Nordisk har netop annonceret, at de har opkøbt og overtaget Dicerna Pharmaceuticals til en pris på cirka 22 milliarder kroner eller 251,5 kroner per aktie.

Opkøbet er dermed det største i selskabets historie, skriver Euroinvestor.

Kan ikke længere handles på Nasdaq

Med fusionens gennemførelse bliver Dicerna et 100 procent ejet datterselskab af Novo Nordisk, og Dicernas ordinære aktier vil ikke længere blive noteret eller handlet på Nasdaq Global Select Market, oplyser Novo Nordisk.

Opkøbet er dog ikke sket helt gnidningsfrit. Dicernas administrerende direktør og medstifter, Douglas Fambrough, strittede således imod opkøbet og tilbuddet på grund af aktieteknikaliteter.

Douglas Fambrough var angiveligt bekymret for, at de amerikanske regler for insideres kortsigtede handel med aktier ville ramme aktionærerne, hvilket ville betyde, at de skulle tilbagebetale hele afkastet fra salget af aktierne, skriver MedWatch.

Specialister i RNAi

Dicerna Pharmaceuticals er en biofarmaceutisk virksomhed fokuseret på at opdage, udvikle og markedsføre lægemidler designet til at udnytte såkaldt RNAi eller RNA-interferens. RNAi er en naturlig mekanisme i cellerne i biologiske organismer og bruges specifikt til at behandle gener, der forårsager eller bidrager til sygdom.

Novo Nordisk og Dicerna har arbejdet sammen i et forskningssamarbejde siden 2019 om at opdage og udvikle de såkaldte RNAi-behandlinger ved hjælp af Dicernas patenterede GalXC RNAi-platformteknologi.

Samarbejdet mellem Novo Nordisk og Dicerna omfattede udforskningen af mere end 30 mål for leverceller med potentiale til at levere flere kliniske kandidater til behandling af sygdomme, herunder kronisk leversygdom, ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH), type 2-diabetes, fedme og sjældne sygdomme.

Se også: De største danske virksomheder

Understøtter Novo Nordisks strategi

Dette opkøb understøtter Novo Nordisks strategi om at udvikle og anvende en bred vifte af teknologiplatforme på tværs af alle Novo Nordisk terapiområder, har Marcus Schindler, Executive Vice President og Chief Scientific Officer i Novo Nordisk, forklaret til Bloomberg.

“Købet af Dicerna fremskynder Novo Nordisks forskning inden for RNAi og udvider brugen af RNAi-teknologien”, lyder det fra Schindler.

Se også: Nyheder om dansk teknologi