Nye piller mod diabetes og fedme sikrer Novo Nordisk flot vækst

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk har præsenteret et flot regnskab takket være den nye diabetespille Rybelsus og midlet Ozempic mod svær overvægt.

Nye piller mod diabetes og fedme sikrer Novo Nordisk flot vækst

Novo Nordisk har onsdag morgen præsenteret regnskab for årets første ni måneder. I de første ni måneder i 2021 har Novo Nordisk haft en omsætning på 102,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 8 procent sammenlignet med i 2020, hvor omsætning nåede 94,8 milliarder kroner i samme periode.

Samtidig har medicinalgiganten præsenteret et overskud på 36,9 milliarder kroner, hvilket er 12 procent højere end sidste år, hvor det hed 32,8 milliarder kroner.

Derfor har Novo Nordisk allerede i sidste uge opjusteret forventningerne til hele 2021, da virksomheden forventer en vækst for hele året på 9 til 12 procent sammenlignet med kalenderåret 2020.

Nye diabetes-produkter driver væksten

Novo Nordisk oplyser, at salget af produkter til behandling af diabetes og svær overvægt er steget 10 procent svarende til 88 milliarder kroner. Det er diabetespillen Rybelsus og Ozempic – et middel mod svær overvægt – som er årsag til fremgangen i regnskabet. Det særlige ved de to præparater er, at de kun skal tages én gang ugentligt frem for dagligt.

”Vi er meget tilfredse med salgsvæksten i de første ni måneder af 2021, hvilket har gjort det muligt for os at hæve vores udsigter for hele året. Væksten er drevet af alle geografiske områder og af alle behandlingsområder, især af accelereret vækst i vores portefølje af GLP-1-behandlinger mod diabetes og fedme,” siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, og tilføjer:

”I USA har den indledende efterspørgsel efter Wegovy oversteget vores forventninger betydeligt, hvilket understreger det store udækkede behov for mennesker, der lever med fedme. Med igangsættelsen af to fase 3-programmer i tredje kvartal fortsætter vi med at udvide vores kliniske pipeline i den sene fase.”

Se også: Nyheder om dansk teknologi