Shape Robotics skal levere de første af i alt 1 175 robotlaboratorier

Den danske EdTech-virksomhed Shape Robotics, der står bag telerobotten Fable til undervisningssbrug, skal levere de første 100 SmartLabs-laboratorier i Rumænien.

Shape Robotics skal levere de første af i alt 1 175 robotlaboratorier

EU finansierede sidste år et projekt, der skal hjælpe blandt andet Rumænien med at få gang i økonomien efter COVID-19-pandemien. Som en del af det projekt er der afsat midler til, at der skal bygges intet mindre end 1 175 såkaldte SmartLabs på rumænske skoler.

Et SmartLab er et plug and play robot-laboratorie, som den danske EdTech-virksomhed Shape Robotics står for at bygge og implementere. Som en del af robotlaboratoriet finder man naturligvis Shape Robotics’ egen telerobot Fable samt computere til at programmere robotterne med programmeringssoftwaren Fable Blockly.

Læs også: Dansk teknologi: Her er de største danske techvirksomheder

Skal installere de første 100 SmartLabs inden sommeren

Den rumænske paraplyorganisation og undervisnings-NGO INACO arbejder for at fremme digitalisering af det rumænske uddannelsessystem og har netop givet Shape Robotics grønt lys til at levere og installere de første 100 SmartLabs inden sommeren 2022.

Alene disse 100 SmartLabs-laboratorier har en samlet forventet faktureringsværdi på 60 millioner kroner, og det får Shape Robotics til at opjustere forventningerne til regnskabsåret 2022 fra en omsætning på 42,7 millioner kroner til 60-70 millioner kroner.

“Så er ordren i hus, og nu skal varen leveres. Vi har i løbet af efteråret bygget, testet og perfektioneret 15 succesfulde SmartLabs, som har sat os i stilling til at kunne levere de i første omgang 100 laboratorier på baggrund af et solidt erfaringsgrundlag, og vi har minimeret risici,” siger CEO og grundlægger af Shape Robotics David Johan Christensen, og tilføjer:

“Vi har halveret vores produktionstid, fundet stærke lokale og internationale samarbejdspartnere og har opbygget en solid logistikkæde. Før tog det en uge fuldt ud at installere et laboratorie. Nu kan vi gøre det på 2-3 dage. Vi bliver hver dag hurtigere og optimerer løbende vores leverancer og vores tætte samarbejde med lokale undervisningssystemer.”

Læs også: Shape Robotics overgår forventningerne

Forbereder levering af SmartLabs-laboratorier i stor skala

Det EU-finansierede projekt rummer som bekendt et mål om at implementere 1 175 SmartLabs-laboratorier, og det betyder, at Shape Robotics skal være i stand til at levere laboratorierne i stor skala.

Shape Robotics har derfor indledt samarbejder med Hewlett Packard, Craftbot og Avantis og har opbygget lagerkapacitet siden sensommeren 2021. EdTech-virksomheden vil også ansætte et tocifret antal nye medarbejdere i Rumænien for at kunne levere SmartLabs til skoler over hele Rumænien i løbet af de næste to til tre år.

“Den store ordre kommer ikke som en overraskelse, da vi har været i positiv dialog og i testfase igennem en del tid. Derfor har vi allerede klargjort alt for at kunne levere. Vores supply chain er signet off med markedsledende virksomheder, der leverer Virtual Reality, computere, 3D-printere og møblering til vores laboratorier. Vi har kontinuerligt haft fokus på optimering af produktions- og leveringsprocesser, og nu kan vi bruge disse erfaringer til at levere varen endnu mere effektivt,” siger David Johan Christensen.

Læs også: Nyheder om dansk teknologi