45 procent af bilsalget i november er grønt

Der ses tilbagegang på det samlede bilsalg, men de grønne biler bliver ved med at imponere. Hele 45 procent af bilsalget i november er grønt.

45 procent af bilsalget i november er grønt

Andelen af grønne biler i november-måneds samlede bilsalg udgjorde 45 procent, skriver De Danske Importører i en pressemeddelelse. Andelen af plug-in hybridbiler er stadig største, blandt de grønne biler, men de rene elbiler vinder indpas.

Se også: Elbiler – teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Den rene elbil bliver mere populær

Der kørte i november 2021 i alt 14.958 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er en nedgang på 18 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Den primære grund til denne store tilbagegang skal findes i manglen på mikrochips.

“Der er ingen tvivl om, at det er manglen på mikrochips, der bremser bilsalget i øjeblikket. Vores medlemmer giver udtryk for, at efterspørgslen på nye biler bestemt er god hos danskerne, men at producenterne simpelthen ikke kan følge med, fordi de mangler komponenter. Manglen på mikrochips kommer nok til at forfølge os ind i 2022, men det bliver forhåbentligt gradvist bedre. Dog er der stadig biler at få hos forhandlerne, som hurtigt kan leveres,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Det er dog ikke blandt de grønne biler, herunder plug-in hybrid og elbiler, at man oplever den største tilbagegang. Andelen af grønne biler vokser måned efter måned, og der er nu i alt 131.841 grønne biler i Danmark, ud af bilparken på samlet 2.775.897 personbiler. Der blev solgt næsten lige mange plug-in hybrid- og elbiler i november: 3.030 elbiler og 3.640 plug-in hybrider, hvilket svarer til 45 procent af det samlede bilsalg.

Det er tæt på tallene fra september, hvor de grønne biler satte dansk rekord med en andel på 45,3 procent. Det betyder, at den rene elbil bliver mere og mere populær. Hvor den i oktober og november havde en andel på omtrent 16 procent af salget blandt grønne biler, har elbilen i november 20 procent.

Til sammenligning blev der solgt 1.737 elbiler i samme måned 2020 og 2.217 plug-in hybrider. Der er altså tale om en stor fremgang salget af grønne biler set over det seneste år.

Læs også: Grønne biler udgør 43 procent af bilsalget i oktober

Stiller større krav til infrastruktur

De mange elbiler og plug-in hybrider, der i disse måneder triller ud på de danske veje betyder, at der bliver endnu større rift om ladestandere. Et bredt flertal i Folketinget indgik i sidste måned en aftale om ladestandere, der bliver afgørende for den grønne omstilling.

Disse nye krav skal gøre markedet for opladning af de grønne biler nemmere og mere gennemskueligt. Det skal samtidig blive muligt for kommuner og regioner at medfinansiere ladestandere på offentlige arealer, hvis private aktører ikke har budt ind på opgaven. Den politiske aftale skal sætte skub i antallet af ladestationer, så flere danskeres valg af ny bil ikke begrænses af for få ladestandere.

Se også: Nyheder om elbiler