AI skal reducere bilulykker

Et nyt computer vision-overvågningssystem baseret på AI har som mål at reducere trafikulykker forårsaget af uopmærksomhed i trafikken.

AI skal reducere bilulykker

Virksomheden Cipia er klar med et AI-baseret system, der fortæller, om du er søvnig eller distraheret, mens du kører bil. Hvert år bliver 1,35 millioner mennesker dræbt på vejene rundt om i verden, og det anslås, at dødelige og ikke-dødelige trafikulykker vil koste verdensøkonomien knap 12 000 milliarder kroner i perioden 2015-2030. Det viser tal fra CDC, det amerikanske center for sygdomskontrol.

De fleste trafikulykker skyldes uopmærksom kørsel

Ikke alle trafikulykker er relateret til biler, men en stor del . Undersøgelser slår fast, at 80 procent af ulykkerne skyldes, at føreren er distraheret i de tre sekunder, der går forud for kollisionen.

Yderligere undersøgelser viser, at 21 procent af de dødelige kollisioner skyldes træthed. Derfor er der behov for en metode til at gøre bilisterne opmærksomme på, at de ikke er opmærksomme nok i trafikken.

Den Israel-baserede virksomhed Cipia har introduceret sit Driver Sense-førerovervågningssystem (DMS) baseret på intelligente sensorløsninger som et bud på en løsning på det problem.

Se også: Alt om selvkørende teknologier

Overvåger førerens tilstand i realtid

Systemet, der drives af chipsættet NVIDIA DRIVE Orin, kan registrere, om et sæde er optaget, førerens kropsholdning, børnesæder og om man har sikkerhedssele på eller ej. Det kan også identificere passagerernes karakteristika, herunder alder og køn, og det kan registrere genstande som for eksempel tasker og telefoner.

Vigtigst af alt overvåger systemet førerens tilstand i realtid. Det bruger kunstig intelligens og computervision til at overvåge forskellige faktorer som blikretning, blinkfrekvens og øjenåbning for at finde tegn på døsighed og distraktion.

Er noget, som det ikke bør være set i forhold til trafiksikkerhed, vil systemet gør chaufføren opmærksom på dette.

Løsningen er designet til at hjælpe bilproducenter med at opfylde lovmæssige standarder. I sidste måned meddelte virksomheden, at den havde indgået en aftale om at integrere sit DMS i to nye kinesiske bilmodeller.

Overvågning af bilflåder

Cipia har også udviklet et system specielt rettet mod overvågning af bilflåder, der skal bidrage til at holde vejene sikre.

Hvis systemet registrerer et problem, kan det sende advarsler til både chauffører og flådeadministratorer for at afværge farlige situationer og potentielle ulykker.

Se også: Nyheder om selvkørende teknologier