Dansk firma vil udrulle stort europæisk netværk af lynladere

En duo bestående af danske Spirii og den hollandske ladeoperatør PowerGo vil opføre 15 000 offentlige ladestandere i Europa. 8 000 af disse bliver lynladere med en effekt på op til 350 kW.

Dansk firma vil udrulle stort europæisk netværk af lynladere

Der er stor efterspørgsel på offentlige ladere, der kan oplade elbiler hurtigt – det vil sige med 150 kW eller mere. Det problem vil den danske startup og eMobility-platform Spirii løse sammen med den hollandske ladeoperatør PowerGo.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Opfører 8 000 lynladere i Europa

Inden for de næste to år vil de to virksomheder sammen udrulle mere end 15 000 ladestandere i Frankrig, Holland, Tyskland, Spanien, Belgien, Storbritannien og flere lande i Skandinavien. Af disse bliver 8 000 lynladere med en effekt på 150 til 350 kW. De resterende 7 000 ladere skal placeres ved indkøbscentre, parkeringshuse og virksomheder for at sikre opladningsmuligheder de steder, hvor elbilister holder parkeret i længere tid.

PowerGo skal stå for etablering og drift, mens Spirii leverer platformen for bruger- og betalingsløsninger. PowerGo er et datterselskab af solenergiproducenten PowerField. Det vil man udnytte til at levere strøm til laderne fra egne solcelleparker. På sigt skal Spirii også stå for vehicle-to-grid-løsninger.

De 15 000 kommende europæiske ladere vil blive en del af det europæiske roamingnetværk, så alle, uanset kundeforhold, kan få gavn af dem.

”Vi er ekstremt stolte af at rulle et så stort europæisk ladenetværk ud på vores platform sammen med PowerGo. Partnerskabet med PowerGo og den massive investering i et offentligt ladenetværk på tværs af landegrænser vil sikre mere bekvem og attraktiv opladning til alle elbilister i Europa. At det bliver vores platform, der skal sikre de bedste brugeroplevelser, er en kæmpe milepæl på vores rejse mod at blive Europas førende eMobility-platform,” siger Tore Harritshøj, der er administrerende direktør i Spirii.

Vil være Europas største operatør om få år

Ionity, en af de største europæiske spillere på det europæiske marked, og som har Blackrock som investor, meldte sidste år ud, at de vil runde 7 000 lynladere med en effekt på 350 kW i 2025. Men nu får de altså konkurrence af den nye duo bestående af Spirii og PowerGo.

Med sidstenævnte duos mål om at opføre alle 15000 ladere inden for to år sigter Spirii og PowerGo altså efter at overhale Ionity indenom.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi