Ford vil producere 600 000 elbiler om året fra 2023

Den amerikanske bilgigant Ford er lille, når det gælder elbiler, men den vil fordoble produktionen af elbiler i håb om at indhente Tesla.

Ford vil producere 600 000 elbiler om året fra 2023

Ford har ambitioner om at blive den største amerikanske producent af elbiler. For at opnå det mål skal der skrues gevaldigt op for produktionen.

Direktøren for Ford, Jim Farley, har annonceret, at bilproducenten har planer om at producere 600 000 elektriske biler om året fra slutningen af 2023. Det er en fordobling af antallet af biler i forhold til den oprindelige plan. Ifølge Automotive News skal produktionen bestå af SUV’en Mustang Mach-E, pickuppen F-150 Lightning og varevognen E-Transit.

Højere efterspørgsel på Fords elbiler end forventet

Fords elektriske biler er yderst populære, fortæller Farley, og efterspørgslen er meget højere end forventet. Mustang Mach-E kan købes på tre kontinenter, mens F-150 Lightning har været populær fra første dag på markedet. På blot tre uger efter præsentationen modtog Ford 100 000 bestillinger – et tal der siden er øget til 160 000, hvor alle har lagt et depositum på 100 dollar.

På grund af den store efterspørgsel på F-150 besluttede Ford sig for at investere 250 millioner dollar i at øge produktionshastigheden. Det gav 450 nye stillinger, der skal hjælpe med at producere 80 000 nye biler om året. Det er uvist, hvordan det mål påvirkes af det fordoblede produktionsmål.

Se også: Elbiler skal sikre den grønne omstilling

Vil være største amerikanske elbilproducent

Inden selskabet når sit ultimative mål – at blive den største producent af elektriske biler i USA – har Ford et delmål om at blive nummer to på listen efter Tesla.

Om Ford kan opnå det med en produktion på 600 000 biler om året, må tiden vise. Fords ærkerival GM forventer at sælge en million elektriske biler fra 2025. Den skruer også op for produktionen ved at omdanne eksisterende fabrikker samt åbne nye fabrikker i USA de kommende år.

I dag er Tesla den største elbilproducent i verden målt på antal elbiler med Volkswagen og General Motors på anden- og tredjepladsen ifølge Statista. Ford er ikke på top 10-listen. Ifølge Automotive News skulle Ford ved udgangen af oktober 2021 have solgt knap 19 000 Mustang Mach-E-modeller i USA.

Til sammenligning rundede Tesla ved udgangen af oktober 2021 132 000 solgte modeller af deres Model Y-elbil.

Se også: Nyheder om elbiler