Med kvantecomputere vil Hyundai og IonQ forbedre elbilbatterier

Med et nyt partnerskab vil IonQ og Hyundai Motor forbedre effektiviteten af næste-generations elbilbatterier med hjælp fra kvantecomputere.

Med kvantecomputere vil Hyundai og IonQ forbedre elbilbatterier

IonQ, en af verdens førende virksomheder inden for kvantecomputere, og bilmærket Hyundai Motor har løftet sløret for et nyt samarbejde, hvor formålet er at forbedre elbilernes batterier.

Læs også: Ny teknologi giver bilbatterier længere levetid og et ekstra liv

Bedre holdbarhed, kapacitet og sikkerhed

Sammen skal IonQ og Hyundai udvikle nye VQE-algoritmer (variational quantum eigensolver), der skal bruges til at studere lithiumforbindelser og deres kemiske reaktioner, der indgår i batterikemi. Her er hovedformålet at næste generation af batterier til elbiler skal have bedre holdbarhed, kapacitet og ikke mindst sikkerhed.

Samarbejdet kombinerer de to virksomheders ekspertise: IonQs ekspertise inden for kvantecomputere og Hyundais ekspertise inden for lithiumbatterier. Sammen vil de skabe den mest avancerede batterikemimodel, der hidtil er udviklet på kvantecomputere, målt på antallet af qubits og kvantegates.

Med kvantecomputere og kvantedrevet kemi-simulering forventer de to virksomheder at kunne forbedre kvaliteten af lithiumbatterier betydeligt ved at forbedre enhedernes opladnings- og afladningscyklusser. Ved at simulere og styre batteriernes kemiske reaktioner mere præcist, vil det blive muligt at skabe batterier af bedre kvalitet.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Batteriet er den dyreste komponent i elbiler

De nye partnerskab med IonQ er afgørende for Hyundais 2025-mål, som blandt andet omfatter et salg på 560 000 elektriske køretøjer om året og introduktion af mere end 12 modeller.

Men hvis Hyundais elbiler skal gøres mere attraktive for forbrugerne, og have en fordel i forhold til konkurrenterne, skal priserne også ned. Og da batterierne typisk er den dyreste komponent i elbilerne, er der behov for forskning. Denne nye forskning har potentiale til at føre til nye typer af kildemateriale, der sparer tid, omkostninger og kræfter i de kommende år – og det kan blive et afgørende fremskridt for Hyundai.

Desuden er partnerskabet også en vigtig milepæl i bekæmpelsen af klimaændringer, da de batteridrevne biler spiller en afgørende rolle for opnåelsen af de globale bæredygtighedsmål.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi