NIO og IKEA i samarbejde om batteriskiftestationer

Elbil mærket NIO og IKEA har løftet sløret for et nyt samarbejde, hvor der skal opstilles batteriskiftestationer til elbiler ved varehuse. Første station er klar til brug.

NIO og IKEA i samarbejde om batteriskiftestationer

Det kinesiske elbilmærke NIO og den svenske forretningskæde IKEA indgår nyt samarbejde, hvor der skal opstilles batteriskiftestationer til elbiler ved varehusene. Den første station er allerede åbnet.

Læs også: Her er de mest populære elbilmærker i verden

Nios Power Swap-station nummer 800

NIO fejrede deres batteriskiftestation nummer 800 med målet om at have 1.300 af dem inden udgangen af 2022. NIO har i de seneste 33 dage åbnet hele 100 nye batteriskiftestationer. Samtidig kunne elbilproducenten løfte sløret for et samarbejde med selveste IKEA, da seneste station var placeret ved et af de store blå og gule varehuse med boligartikler.

Batteriskiftestationen ved IKEA-varehuset i Kina er dog kun starten på samarbejdet.

Som en af verdens største detailhandlere har IKEA været aktiv i kampen mod klimaforandringer og aktivt fremmet grøn udvikling, skriver NIO i  en pressemeddelelse, og tilføjer, at partnerskabet yderligere vil fremme bæredygtighed.

Se også: Verdens største producent af elbilbatterier satser på batteriskifte

Flere batteriskiftestationer ved IKEA

IKEA og NIOs første batteriskiftestation er nu åben i Hangzhou i Zhejiang-provinsen i det østlige Kina, hvor den markerer begyndelsen på et samarbejde mellem de to virksomheder. Målet er nemlig at tilbyde hurtigt batteriskifte til elbiler ved flere IKEA-varehuse.

“Lanceringen af ​​stationen er kun første skridt i samarbejdet, og flere batteribyttestationer vil dukke op ved IKEA-varehuse i fremtiden,” siger en talsperson fra NIO.

NIO indtog i slutningen af 2021 Norge, hvor producenten åbnede sin første konceptbutik og lancerede den elektriske SUV, NIO ES8. Her afslørerede de også planer om at bygge 20 batteriskiftestationer i Norge, hvor den første netop er åbnet.

NIO er også officielt rykket til Tyskland og kommer i løbet af 2022 også til at sælge elbiler i både Danmark og Sverige. Der er ikke noget officielt fra de to virksomheder endnu, men det er let at forestille sig, at IKEA butikker her i Norden også kunne blive udstyret med NIOs batteriskiftestationer.

Se også: Nyheder om elbiler