Oplad elbilen kun med solenergi med Green charging fra Charge Amps

Den svenske virksomhed Charge Amps, der gør sig i løsninger til bæredygtig elbilopladning, er klar med ny løsning, som muliggør opladning af elbilen udelukkende med solenergi.

Oplad elbilen kun med solenergi med Green charging fra Charge Amps

Bor man i et hjem eller arbejder på en arbejdsplads med solceller på taget, og kører man samtidig en elbil, er det optimale at bruge den vedvarende energi til at oplade sin elbil. Det aflaster ikke kun elnettet – det er også det mest bæredygtige og billigste. Netop det er muligt med en række løsninger fra den svenske virksomhed Charge Amp, som også opererer i Danmark.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Boks sikrer opladning af elbil fra hjemmets solpaneler

Virksomheden er leverandør af opladningsløsninger til elbiler. Selskabet har netop løftet sløret for sin nyeste løsning, Green Charging. Den gør det muligt for private, boligforeninger, virksomheder og offentlige steder at få etableret ladeløsninger, hvor der udelukkende bruges energi fra solceller til at oplade elbiler. Det er også muligt at kombinere solcelledrevet opladning med opladning fra elnettet.

Denne lille boks optimerer opladningen og kobler ladebokse til skyen. Den intelligente styring kan sikre opladning af elbilen udelukkende fra solenergi.

Noget af det, der muliggør solcelledrevet opladning af elbiler, er Charge Amps’ proukt kaldet AmpGuard. Det er en lille cloudbaseret hardwareboks, som først og fremmest optimerer opladningen i forhold til andre belastninger i bygningen – altså dynamisk lastbalancering. Fordi den er forbundet til skyen via Wi-Fi eller LAN, taler boksen sammen med ladeboksen og Charge Amps app, hvorfra man styrer opladningen af ens elbil.

Via appen kan man altså via den nye Green Charging-funktionalitet intelligent planlægge, at opladningen af elbilen kun skal ske med strøm fra solpaneler. Denne løsning kan bruges, uanset om man er en almindelig familie eller en arbejdsplads.

”Charge Amps er på en mission om at skabe en bæredygtig og lysere fremtid. Det gør vi ved at fremme overgangen til fuldt elektriske flåder på vejene i hele Europa. For at opnå dette skal opladning af elbiler være tilgængelig, smart, bæredygtig og nem, og vi arbejder hele tiden på måder at sikre, at vi er på forkant med alle fire parametre.  Det er derfor, vi introducerer Green Charging. En enkel, bæredygtig og omkostningseffektiv måde at oplade din bil på ved hjælp af solenergi,” siger Anders Bergtoft, der er direktør i Charge Amps.

Charge Amps ladebokse og øvrige produkter forhandles af energiselskabernerne SEF Energi og Q8 samt Power og Elgiganten.

Se også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi