Qualcomm Snapdragon Chassis – ny platform til fremtidens biler

Snapdragon Chassis er Qualcomms nyeste bud på en softwareplatform til fremtidens biler, der gør dem forbundne, opgraderbare og lettere at holde opdateret.

Qualcomm Snapdragon Chassis – ny platform til fremtidens biler

Amerikanske Qualcomm, der er en af verdens største chipproducenter, lancerer Snapdragon Digital Chassis – en softwareløsning til fremtidens smarte køretøjer. Snapdragon Digital Chassis har til formål at gøre biler smartere, mere forbundne, opgraderbare, sikrere og altid være opdaterede.

Med Snapdragon Digital Chassis kan Qualcomm tilbyde bilproducenterne en samlet softwareløsning, der har fordele for både forbruger og producent. Med åbningen af et ingeniørsoftwarekontor i Berlin, for at støtte virksomhedens europæiske bilkunder, gør Qualcomm det klart, at de mener det seriøst.

De fleste forbrugere kender bedst Qualcomm for deres Snapdragon-chipsets til mobiltelefoner, hvorimod deres produkter i køretøjer er meget mindre kendte. Snapdragon-brandingen bruges også til de bilrelaterede produkter, hvor Qualcomm har udviklet platforme til køretøjer siden 2014. Senere hen kom Snapdragon Automotive-platformen, der er hardware med chipset og kunstig intelligens til smarte køretøjer.

Med det nye Digital Chassis vil Qualcomm tilbyde en platform til bilproducenter, der skal hjælpe dem på vej til at skabe smartere, sikrere køretøjer og intelligente transportsystemer.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Snapdragon Digital Chassis
Snapdragon Digital Chassis er en softwareplatform til smarte biler, som producenterne selv kan tilpasse.

Læs også: Qualcomm skal levere chipsets til BMWs selvkørende biler

Hvad er Snapdragon Digital Chassis?

Snapdragon Digital Chassis er en softwareløsning til køretøjer, der med 5G og cloud-tjenester giver bilejere en unik mulighed for at tilpasse køreoplevelsen. Det er samtidig også et værktøj for bilproducenten, som skal gøre det lettere at lave forbundne og smarte biler. Snapdragon Digital Chassis består af en række produkter, hvor bilproducenterne har mulighed for at give en unik og anderledes oplevelse på modelniveau.

Biler med 5G og tjenester i skyen

Snapdragon Digital Chassis består af et digitalt cockpit, multimedieoplevelser, automatiserede køreegenskaber og Car-to-Cloud-tjenester. Der understøttes 5G-kommunikation til skyen, kommunikation til andre køretøjer, vejsideinfrastruktur, sårbare trafikanter inklusive cykler og fodgængere og GNSS-kommunikation for præcis positionering og navigation.

Modsat de fleste nuværende softwareplatforme til køretøjer fungerer Snapdragon Digital Chassis uafhængigt af hardwarearkitekturen. Og det giver bedre mulighed for at udvikle, teste, diagnosticere og opdatere køretøjet samt opgradere hardware, selvom bilen er 20 år gammel.

Generelt snakkes der meget i bilindustrien om, at fremtidens bil er en forlængelse af stuen – vi tager stuen med i bilen. Dette er også noget, som Qualcomm har fokus på. Forbrugeren får en bil med Snapdragon Digital Chassis, der ikke længere er begrænset til køretøjet. De vil have mulighed for at opgradere teknologiske funktioner og bringe nye tjenester med ind i bilen, hvilket giver mulighed for en meget tilpasset oplevelse, der via softwareopdateringer kan forbedres og genopfriskes over bilens levetid.

Se også: Nyheder om teknologi i biler