Tesla får gigantordre fra Hertz på 100.000 biler

Biludlejningsfirmaet Hertz vil føje 100.000 Tesla-biler til deres udlejningsflåde i USA og Europa i løbet af 2022 - og Hertz har betalt tæt på fuld pris for bilerne.

Tesla får gigantordre fra Hertz på 100.000 biler

Biludlejningsgiganten Hertz har bestilt 100.000 elbiler fra Tesla. Det er en betydelig ordre i betragtning af, at Hertz har omkring 400.000 køretøjer i sin udlejningsflåde. Hertz forklarer, at de ville tilføje køretøjerne til sin flåde inden udgangen af 2022.

Ordren er den seneste milepæl for Tesla efter introduktionen af billigere sedan- og crossover-modeller og åbningen af ny fabrik i Berlin. Det vurderes, at aftalen med Hertz har en værdi på 4,2 milliarder dollars, og at Hertz betaler tæt på fuld pris for bilerne.

Hertz-aftale med Tesla viser, at elbiler er ved at være mainstream

Hertz’ kæmpekøb er endnu et tegn på, at Tesla er ved at blive mainstream. Mens Tesla-biler allerede kan lejes hos nogle mindre firmaer, er Hertz en gigant inden for biludlejning.

Hvis udlejning og videresalg af brugte Tesla-biler bliver en succesfuld forretning for Hertz, vil andre store biludlejningsfirmaer formentlig følge trop. Tesla-bilerne vil kunne lejes i USA og visse dele af Europa.

Hertz vil selv opføre ladestandere på deres udlejningsstationer, og lejer man en Telsa-bil, får man også adgang til Teslas superchargere.

Se også: Oversigt til elbiler i Danmark

Flådesalg kan være problematisk på sigt

Flådesalg er dog et tveægget sværd for bilproducenterne. Det er en kilde til konstant volumen, men investorer ser salg til biludlejningsselskaber som Hertz som værende af lavere kvalitet og – værre endnu – med lavere margin til følge.

Investorerne ønsker ikke, at dette salg skal udgøre en for stor del af en bilproducents salg. For Tesla er blandingen mellem flåde- og detailsalg et spørgsmål, som man skal holde øje med på længere sigt.

Se også: Sådan vil elbiler hjælpe den grønne omstilling

Runder 1.000 milliarder dollar i værdi

I dag er det dog endnu en positiv ting for Tesla og selskabets aktie. Tesla rundede nemlig i mandags for første gang 1.000 milliarder dollar i værdi.

Kun Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (Google) og Facebook befinder sig i det leje sammen med Saudi Aramco. Saudi Aramco, der også er kendt under navnet Saudi Arabian Oil Company, er det statsejede olieselskab i Saudi-Arabien og er det største olieselskab i verden. Det er så også det eneste ikke-amerikanske selskab med en værdi på over 1.000 milliarder dollar.

Stærkere leverancer af køretøjer og højere indtjening end forventet har været store positive ting for Tesla. Aktierne er steget med cirka 40 procent i løbet af de seneste tre måneder. Det har tilføjet næsten 300 milliarder dollar i markedsværdi til selskabet.

Se også: Nyheder om elbiler