Tesla med ny salgsrekord i 1. kvartal 2022

Mens de etablerede bilproducenter oplever stor tilbagegang i salget, går det anderledes godt for Tesla, som netop har sat ny salgsrekord i årets første kvartal.

Tesla med ny salgsrekord i 1. kvartal 2022

Det går godt for Tesla. Rigtigt godt faktisk. Den amerikanske bilproducent har nemlig solgt det højeste antal biler i et kvartal nogensinde. I en pressemeddelelse oplyser Tesla, at selskabet har leveret 310 048 biler i årets første kvartal.

Langt de fleste – 295 324 helt præcist – er Model 3 og Model Y, mens kun 14 724 af dem er Model S og Model X. I kvartalet blev der produceret 305 407 Teslaer, og der er blevet leveret yderligere 4 641, som har været produceret tidligere.

Overgår analytikerens forventninger

Salgstallene er ikke kun det højeste nogensinde i et kvartal for Tesla. Det overgik over forventningerne fra 12 forskellige analytikere, som Bloomberg for nylig interviewede. Forventningen lød på 309 158 leverede biler, og Tesla overgik altså dette med 890 eksemplarer.

Den tidligere rekord hed 308 600 solgte elbiler på et kvartal og kom i hus så sent som i 4. kvartal 2021.

Vækster i et marked i tilbagegang

Siden coronakrisens start i foråret 2020 har bilproducenterne været hårdt ramt af mangel på delkomponenter samt nedlukninger på fabrikkerne af flere omgange. I dag kæmper bilproducenterne stadig med at kunne levere biler til tiden.

Tal fra virksomheden TrueCar viser, at Tesla alligevel er vækstet 93,2 procent fra marts 2021 til februar 2022. Til sammenligning er konkurrenter som BMW, Daimler, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Nissan, Stellantis, Subaru, Toyota og Volkswagen alle gået mellem 5,9 og 44,3 procent tilbage.

I det lys er det altså ganske imponerende, at Tesla har slået ny rekord i en tid, hvor salgstallene går den modsatte vej for konkurrenterne. Det er værd at huske på, at Tesla producerer markant færre biler end en producent som Toyota. Der, hvor Tesla skiller sig ud, er dog evnen til at tjene styrtende med penge per solgt bil.

Teslas mange biler er blevet produceret på de såkaldte gigafactories i de amerikanske delstater Californien, Nevada, New York og Texas samt i Shanghai og Berlin. Sidstnævnte fabrik begyndte for blot to uger siden at levere de første biler til Teslas kunder.

Tesla har også annonceret, at selskabet præsenterer kvartalsregnskab for 1. kvartal 2022 den 20. april 2022.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi