Asus Vivobook Pro – stærk bærbar til grafikere og indholdsproducenter

Asus Vivobook Pro 14X og 16X er bærbare computere udviklet til indholdsproducenter. Heri finder man lynhurtig ydelse og Pantone-validerede 4K-OLED-skærme.

Asus Vivobook Pro – stærk bærbar til grafikere og indholdsproducenter

Det er ikke altid, man har mulighed for at sidde ved den sædvanlige arbejdsstation, når der skal skabes nyt indhold. Heldigvis kan man i dag få bærbare computere, der er bygget til netop denne situation. De nyeste af slagsen kommer fra ASUS, som netop har lanceret Vivobook Pro 14X og 16X.

ASUS har netop løftet sløret for to nye bærbare computere, som helt indlysende er rettet mod grafikere, skabere af indhold med video og billeder – og dem der ønsker en bærbar computer med masser af hestekræfter og høj skærmopløsning.

Læs også: PC-salget steg 5 procent i Q3 – her er de største producenter

Vivobook Pro 14X/16X har kræfter til det meste

De to Vivobook Pro 14X og 16X er utroligt veludstyrede. Man kan vælge mellem en Intel Core i7-11370H eller AMD Ryzen 5900HX processor, som begge er nogle af de hurtigste på markedet. Derudover kan de komme med et NVIDIA GeForce RTX 3050 grafikkort, 32 GB DDR4 RAM-hukommelse, 1 TB SSD og et stort 96 Wh-batteri. Med denne indmad er Vivobook Pro 14X og 16X klar til alt, hvad man smider efter dem, fra videoproduktion til gaming. Den kraftige hardware holdes nedkølet af dobbelte blæsere, som samtidig holder støjniveauet nede på et minimum.

Både hurtig CPU- og GPU-ydelse er vigtig for indholdsproducenter, men også kvaliteten af skærmen. Det skal gerne være sådan, at det indhold man sidder og laver, bedst muligt matcher det resultat, slutbrugeren sidder med. Derfor sidder der i Vivobook Pro 14X og 16X skærme på 14 og 16 tommer i høj kvalitet. Der er tale om OLED-skærme i op til 4K-opløsning i 16:10-format, som er Pantone-godkendt med 100 procent DCI-P3 farveskala.

For bedre øjenpleje er skærmene TÜV-certificeret til lave niveauer af blåt lys.

Vivobook Pro X14 og X16 kommer med ASUS’ DialPad touchpad, som kan konfigureres med smarte genveje i nogle af de mest brugte skaberprogrammer, for eksempel After Effects, Photoshop, Premiere Pro og Lightroom Classic.

Læs også: HP klar med Spectre x360, ENVY 34” og 11” Tablet PC

Pris på ASUS Vivobook Pro X14 og X16

ASUS Vivobook Pro 14X og 16X har fået en vejledende pris fra 10.999 kroner og op til 14.499 kroner, alt efter konfiguration og model.

ASUS Vivobook Pro 14X OLED (M/N7400) og Vivobook Pro 16X OLED (M/N7600) vil være tilgængelige i Danmark i denne uge (uge 46).

Se også: Alt om hardware – hvilke slags computerhardware findes der?