Meta er på vej med mixed reality-headset og AR-briller

Meta, som er Facebooks nye navn, har teaset for et mixed reality-headset og en AR-brille, som fører selskabet et skridt nærmere drømmen om at skabe fremtidens metavers.

Meta – det nye navn for det tidligere Facebook – er på vej med to nye produkter, som skal føre selskabet et skridt nærmere direktør Mark Zuckerbergs drøm om at realisere et såkaldt metavers. Det er en online verden, hvor det virtuelle og det virkelige smelter sammen ved brug af teknologierne augmented reality (AR), virtual reality (VR) og mixed reality (MR).

Meta ejer i forvejen Oculus – en af de førende virksomheder inden for VR-teknologi. Det har udmøntet sig i en lang række Oculus VR-headset. Det nyeste Quest 2 muliggør langt hen ad vejen de visioner, som Mark Zuckerberg har for fremtidens online internetunivers.

Men for at nå en fuldstændig sammensmeltet virtuel og virkelig verden kræver det ny og bedre hardware. Derfor er Meta på vej med to nye produkter, som vil give nye muligheder for at slå sig løs i noget, der minder om fremtidens metavers.

Læs også: Firmaet bag Facebook skifter navn til Meta

High-end mixed reality-headset kan aflæse ansigt og øjne

Meta har teaset for et kommende Oculus-headset, der for nu går under navnet Project Cambria. Det er et high-end mixed reality-headset, som blander den virtuelle verden og virkelige verden. Det bliver så at sige en hybrid mellem de to verdener.

Headsettet vil blive udstyret med en række nye sensorer, som gør det muligt for ens virtuelle avatar i metaverset at holde øjenkontakt med andre og afspejle ens ansigtsudtryk i virkeligheden. De nye sensorer vil også gøre det muligt at repræsentere objekter fra virkeligheden med dybde og perspektiv i den virtuelle verden. Headsettet vil med andre ord lade den virkelige og virtuelle verden flyde endnu mere sammen.

Prisen bliver efter alt at dømme i den høje ende. Zuckerberg har oplyst, at det er “et helt nyt” produkt, som vil være i “den høje ende af prisskalaen”. Produktet bliver lanceret i løbet af næste år.

Tidligere er et Oculus Rift-headset blevet lækket, og det er formentlig under dette navn, at Project Cambria vil blive lanceret.

Læs også: Facebook viser flot regnskab – investerer 64 mia. i metavers

AR-teknologi i en fem millimeter tynd brille

Et andet projekt, som Meta er på vej med, hedder Nazaré. Det er en AR-brille, som ventes at ligne en normal brille modsat de nuværende VR-headset. Der er dog endnu ikke nogen billeder af produktet.

Metas kommende AR-brille vil være i stand til at lægge virtuelle effekter oven på den virkelige verden, og på den måde kan brillen også være et redskab til at være med i fremtidens metavers.

“Der er meget teknisk arbejde med at få denne formfaktor og oplevelse til at fungere. Vi skal have hologramskærme, projektorer, batterier, radioer, specialfremstillede mikrochips, kameraer, højttalere, sensorer til at kortlægge verden omkring dig og mere ind i briller, der er omkring 5 millimeter tykke. Så vi har stadig et stykke vej med Nazaré, men vi gør store fremskridt,” lød det i går fra Mark Zuckerberg.

Ansætter 10.000 specialister i EU til metavers

Tidligere på ugen meddelte Mark Zuckerberg, at Meta vil investere intet mindre end 10 milliarder dollar i at skabe metaverset. Der skal samtidig ansættes 10.000 specialiserede folk fra EU hen over de næste fem år til at realisere det ambitiøse projekt.

Zuckerberg forventer, at metaverset bliver realiseret hen over de næste 10 til 15 år.

Se også: Nyheder om hardware