Samsungs nye smart-monitor kan styre IoT-produkter

Samsung har præsenteret smart-skærmen Smart Monitor M8, som fungerer som pc-skærm, tv-skærm – og så har skærmen indbygget webcam med understøttelse af videomøde-apps.

Samsungs nye smart-monitor kan styre IoT-produkter

Coronapandemien har fået mange danskere til at arbejde hjemmefra enten helt eller delvist. For at hjemmearbejde kan fungere, er det nødvendigt med ordentligt arbejdsudstyr, herunder en god computerskærm.

En sådan har Samsung netop præsenteret en ny af. Modellen hedder Smart Monitor M8 (M80B) og er en 32 tommer skærm, der måler kun 11,4 millimeter i tykkelsen – omkring tre fjerdedele tyndere end forgængeren. Smart Monitor M8 er en monitor, der tjener flere formål.

Først og fremmest er den en computerskærm, der egner sig til dem, der arbejder hjemmefra og afholder videomøder. Skærmen har en UHD-opløsning og understøtter 99 procent af sRGB-farveområdet. Den maksimale lysstyrke er på 400 nits, så selv lidt billed- og videoredigering vil være muligt med skærmen.

Læs også: Alt om hardware – hvilke slags computerhardware findes der?

Magnetisk webcam til videomøder fra hjemmekontoret

Det, der gør skærmen særlig anvendelig til hjemmearbejde, er det magnetiske webcam SlimFit Cam, som kan flyttes rundt på skærmen. Softwaren i skærmen understøtter samtidig også videochat-apps såsom Google Duo.

Foto: Samsung

Forbind IoT-produkter til skærmen

Netop softwaren er det, der får skærmen til at skille sig ud fra mængden. Samsung har nemlig lånt en masse funktioner fra sine tv-skærme. I Smart Monitor M8 er der indbygget smart-tv- og produktivitetsapps direkte i tv’et, så skærmen blandt andet fungerer som SmartThings-hub til at koble smart-produkter på hjemmekontoret på nettet – selv uden at skærmen er koblet til en computer.

Der er også tilføjet en sektion i skærmens software kaldet Workspace. Her samles forskellige arbejdsrelaterede webtjenester såsom Microsoft 365. Er man mere til streaming af spil, er dette også muligt direkte gennem skærmens software.

Skærmen har også en USB-C-port, som understøtter opladning af eksempelvis computere og smartphones med en strømstyrke på op til 65 watt.

Samsung har endnu ikke oplyst, hvad skærmen kommer til at koste, men en dansk lancering ventes senere på året.

Læs også: Nyheder om hardware