Windows 11 løftede salget af computere i 2021

Tal fra Strategy Analytics viser, at salget af Windows-laptops steg i 2021 blandt andet takket være Windows 11. Lenovo er stadig den største PC-producent.

Windows 11 løftede salget af computere i 2021

Salget af Chromebooks tyder på en lille nedgang for produktkategorien, men anderledes ser det ud for Windows-laptops. Her mener analyseinstituttet Strategy Analytics, at Windows 11 er med til at påvirke salget, så det fortsat er i stigning.

Windows-laptops populære til nye arbejdsmetoder

Sidste år var stigningen på 19 procent i forhold til 2020 med i alt 268 millioner solgte enheder. Producenterne har fokuseret på laptops i og med deres passende format til et mere fleksibelt arbejdsmiljø. Et PC-tårn er ikke så let at have med sig til og fra hjemmet og kontoret.

Manglen på komponenter er stadig et problem, men der er også andre problemer for producenterne – både leverance og produktion bliver dyrere. Trods det lykkedes det for PC-producenterne at sende de forsinkede enheder fra tredje kvartal af 2021 ud til kunderne inden årets udgang.

Windows 11 løftede salget

Microsoft kan klappe sig selv på skulderen over lanceringen af Windows 11. Salget af laptops er steget i alle områder takket være erhvervsopgraderingerne i den nye version af styresystemet.

Også Windows 11 SE-varianten til skoler, der helt tydeligt er rettet mod Chromebook-markedet, har også vist sig at være populær. Gaming er også stadig et stærkt kort for Windows.

Se også: Hvilken slags computer hardware findes der?

Hvilken computerproducent er størst?

Lenovo er stadig den største producent inden for PC’er. Firmaet solgte 63,4 millioner enheder i 2021. HP rundede 59 millioner, Dell 45,7 millioner, Apple 24,4 millioner og Acer 20,3 millioner.

Alle producenter oplevede en stor samlet stigning i hele 2021. Størst stigning hos Dell med 29 procent sammenlignet med året før.

I fjerde kvartal 2021 så væksten markant anderledes ud. Kun Dell og Apple formåede at holde momentum med en stigning på henholdsvis 14 procent og 11 procent sammenlignet med samme periode i 2020.

Se også: Nyheder om hardware