Storytel køber Audiobooks for 880 millioner – vil ind i USA

Storytel vil ind på det amerikanske marked via opkøb af Audiobooks.com. Det sikrer samtidig 300.000 lydbogstitler og millioner af podcast.

Storytel køber Audiobooks for 880 millioner – vil ind i USA

Den svenske lydbogsstreamingtjeneste Storytel er blevet enig om at overtage Audiobooks.com fra investeringsselskabet KKR for 135 millioner dollar – eller det, der svarer til cirka 880 millioner kroner.

Det sker som et forsøg på at sætte foden indenfor på det amerikanske marked som led i selskabets vækststrategi.

Vil ind på det største engelsktalende marked for lydbøger

I en erklæring forklarer Storytel, at handlen vil hjælpe selskabet med at bane vejen for en ekspansion og profitabel vækst ved at gå ind på det største engelsktalende lydmarked globalt set. De slår også fast, at det er i overensstemmelse med selskabets strategi om at lancere tjenester på veletablerede markeder.

Selskabets administrerende direktør, Jonas Tellander, forklarer, at det er målet at gøre “lytning af lydbøger lige så populært på de engelsktalende markeder, som det er blevet i de seneste år i Norden”.

Ian Small, topchef for Audiobooks.com, har store forventninger til, at Storytel og Audiobooks.coms kombinerede brancheekspertise vil løfte interessen hos det engelsktalende publikum for lydbøger til det næste niveau.

Storytel vil finansiere handlen gennem eksisterende midler og et kortsigtet lån på 500 millioner svenske kroner – cirka 370 millioner kroner. Parterne er blevet enige om ikke at afsløre specifikke vilkår af kommercielle årsager.

Handlen forventes at blive afsluttet i december med forbehold for sædvanlig myndighedsgodkendelse.

Se også: De største tech-giganter i verden

300.000 nye titler og millioner af podcasts

Storytel opererer i øjeblikket i 25 markeder i Europa, Mellemøsten, Latinamerika og Asien og har ifølge selskabet selv 1,7 millioner betalende abonnenter. Med opkøbet af Audiobooks.com får Storytel 300.000 lydbøger i sit katalog samt millioner af gratis podcasts og yderligere lydunderholdning.

Audiobooks.com blev grundlagt i 2011 og er en appbaseret abonnementsforhandler af lydbøger, der giver hurtig og nem adgang til bøger online og har opbygget en stærk tilstedeværelse på det amerikanske lydbogmarked. Audiobooks.com kan bruges på telefoner og er også integreret med bl.a. Alexa, Sonos, CarPlay og Android Auto.

Markedet for lydbøger er præget af hård konkurrence. Blandt de største konkurrenter til Storytel og Audiobooks.com er Audible, Scribd, Google Play Books, Apple Books, og herhjemme er Mofibo nok den mest kendte tjenester til lydbøger. Det er danske Morten Strunge, der står bag den tjeneste.

Se også: Nyheder om internationale tech-virksomheder