Danmark er det femtebedste land for startups

Ifølge en rapport fra den britiske kreditformidler Money er Danmark den femtebedste nation for startupvirksomheder kun overgået af Canada, USA, Storbritannien og Belgien.

Danmark er det femtebedste land for startups

Rapporten Innovation Investment Index fra den britiske kreditformidler Money fremhæver Danmark som et innovativt hubspot og som en land, det er godt at være startup i – særligt når man ser på de tilskud, som den danske stat tilbyder.

Danmark er verdens 5. mest innovative økonomi

Moneys undersøgelse består af et innovationsinvesteringsindeks, som indeholder en række forskellige data om nystartede virksomheder og innovationsgraden.

Samlet set er Danmark rangeret som verdens femte mest innovative økonomi baseret på kategorierne start-up ratio, antal virksomheder per indbygger, tilbudte tilskud og maksimalt tilskudsbeløb.

Money fremhæver, at danske iværksættere har udviklet nogle af de mest kendte teknologier, herunder Skype, Google Maps og det populære programmeringssprog C++. Danmark beskrives videre som førende inden for brancher som bioteknologi, telekommunikation, IT og design.

Se også: Hvordan bliver man iværksætter?

Milliontilskud til danske iværksættere

Innovation Investment Index viser blandt andet, at Danmark stiller knap 8 millioner kroner til rådighed for nye virksomheder via starttilskud. Det er kun overgået af USA.

Danmark indtager også en andenplads over de mest værdifulde tilskud til nye virksomheder kun overgået af Belgien. Den gennemsnitlige værdi af offentlige tilskud givet i Danmark lyder på 1,59 millioner kroner.

Du kan læse mere fra undersøgelsen her.

Se også: Nyheder om startups i Danmark