12 virksomheder går sammen om at købe strøm fra ny solcellepark

En fælles elkøbsaftale mellem 12 danske virksomheder og energiselskabet Better Energy sikrer virksomhederne grøn strøm fra en ny solcellepark, der opføres til formålet.

12 virksomheder går sammen om at købe strøm fra ny solcellepark

12 danske virksomheder har valgt at løfte i flok og er gået sammen om at bidrage til den grønne omstilling. Via energihandelskoncernen Energi Danmark har de 12 virksomheder i fællesskab indgået en aftale om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy.

De 12 virksomheder tæller Blue Energy, Bravida, Egmont, GN Group, Labelco, Malte Haaning Plastic, PA Savværk, Petersen Tegl, Polyprint, Scan Global Logistics, Scanpan, Tempur Sealy Denmark og Wiking Gulve.

Læs også: Hvad er klima og klimaforandringer? Her er alt du bør vide

De 12 deltagende virksomheder

 • Blue Energy A/S: Elselskab, internetudbyder og forsikringsselskab
 • Bravida Danmark A/S: Installationsvirksomhed
 • Egmont International Holding A/S: Mediekoncern
 • GN Store Nord A/S: Producent af høreapparater og headsets
 • Labelco A/S: Producent af selvklæbende etiketter til virksomheder
 • Malte Haaning Plastic A/S: Producent af legetøj, herunder Hama-perler
 • PA Savværk Korinth A/S: Savværk
 • Petersen Tegl A/S: Teglværk
 • Polyprint A/S: Producent af emballage
 • Wiking Gulve A/S: Producent og salg af gulve
 • Scan Global Logistics A/S: Transport og logistik
 • Scanpan A/S: Producent af køkkenudstyr
 • Tempur Sealy Danmark A/S: Producent og distributør af madrasser og puder

Strøm nok til 44.000 danskeres elforbrug

Elkøbsaftalen har resulteret i, at der skal opføres en helt ny solcellepark i Jylland, som skal stå færdig i 2023 og kunne producere cirka 70.000 MWh grøn strøm om året. Det svarer til elforbruget for cirka 44.000 danskere i gennemsnit.

Energihandelskoncernen Energi Danmark fik mandat af de 12 virksomheder til at indgå den endelige aftale med Better Energy.

”Vi er utroligt stolte af denne aftale. Det er lykkedes at gøre det nemt for 12 virksomheder i vores kundeportefølje at gøre en reel forskel i den grønne omstilling. Vores kunder viser os stor tillid, og vi er glade for, at det er lykkedes at finde et projekt, som er attraktivt for alle 12 virksomheder”, siger Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Danmark i Energi Danmark, som fik mandat af de 12 virksomheder til at indgå den endelige aftale med Better Energy.

Ifølge Better Energi, som står for opførslen af den kommende solcellepark, er det vigtigt, at dem, der er med til at forbruge energi, er med til at øge den danske grønne energiproduktion, ligesom de 12 virksomheder har gjort – ellers når vi ikke klimamålene.

”Virksomheder kan gøre en verden til forskel for den grønne omstilling ved at efterspørge ny og støttefri grøn strøm. Ved at samle deres elbehov går disse 12 forskellige virksomheder virkelig foran med et godt eksempel. Deres akkumulerede efterspørgsel vil resultere i nyopført vedvarende energi, hvilket er det, vi skal bruge for at nå vores klimamål”, siger Executive Vice President for Power Solutions i Better Energy, Peter Munck Søe-Jensen.

Solcelleparken ventes at stå færdig i 1. kvartal 2023, men den nøjagtige placering i Jylland afventer endnu endelig godkendelse.

Læs også: Nyheder om klima og grøn teknologi