AI viser potentielle klimaændringer på enhver adresse

Filtre baseret på AI viser oversvømmelser, skovbrande og smog på adresser verden over. Website skal øge bevidstheden om klimaændringerne.

AI viser potentielle klimaændringer på enhver adresse

Webstedet thisclimatedoesnotexist.com anvender realistiske filtre, der viser oversvømmelser, skovbrande eller smog på enhver adresse, der er tilgængelig via Google Street View.

Nyt klimawebsite vil gøre klimakonsekvenser mere personlige

Formålet er at gøre brugerne opmærksomme på fremtidige scenarier, hvis verdens reaktion på klimaændringerne fortsat er utilstrækkelig. Yoshua Bengio, som er videnskabelig direktør og grundlægger af Montreals AI-institut Mila, har skabt webstedet. Han siger, at projektet har til formål at øge folks empati – og dermed deres handling – ved at gøre konsekvenserne af klimaændringerne mere personlige for dem.

Undersøgelser viser, at folk tager klimaændringerne mere alvorligt, når de får vist billeder frem for tekst. Hvis billederne handler om folks hjem eller noget, de kan relatere til, tager de det endnu mere alvorligt, forklarer Bengio.

Se også: Grøn teknologi muliggør bæredygtig udvikling

Kombinerer AI, menneskelig adfærd og miljøvidenskab

Projektet er kulminationen på to års arbejde og et samarbejde mellem forskere i kunstig intelligens samt eksperter i menneskelig adfærd og miljøvidenskab.

Webstedet anvender en klasse af algoritmer kaldet generative adversarial networks eller GAN’er, som genererer de meget realistiske billeder. Webstedet, der er bygget med teknologiske bidrag fra National Geographic Society, Microsoft, BCG Gamma og Borealis AI, har til formål at prøve at sætte folk i samme sko som dem, der lider under klimaændringernes konsekvenser lige nu.

Bengio håber, at websitet kan kan være med til at ændre personlige vaner, for eksempel den måde man spiser på, pendler på og hvilken energikilde man bruger i sit hus. Hjemmesiden er stadig under udvikling, og mange steder og adresser kan endnu ikke prøves af.

Se også: Nyheder om klimaændringer