Microsoft og Bayer udvikler grøn landbrugsteknik

Bayer og Microsoft er gået sammen om at udvikle digitale tjenester, der skal gøre landbruget mere effektivt og bæredygtigt.

Microsoft og Bayer udvikler grøn landbrugsteknik

Den tyske kemi- og medicinalvirksomhed Bayer AG og den amerikanske softwaregigant Microsoft er gået sammen om at udvikle nye internetbaserede produkter, der skal hjælpe landmænd og industrier med tilknytning til landbruget med at blive mere effektive og bæredygtige. Det oplyser Bayer i en skrivelse.

Landbruget skal effektiviseres med digitale løsninger

De skal udvikle digitale værktøjer og datavidenskabsfunktioner til landbrugsvirksomheder og tilknyttede industrier. Det skal være produkter, som både startups og globale virksomheder kan bruge på områder som landbrugsdrift, bæredygtigt indkøb, produktion og forbedring af forsyningskæden samt måling af miljømæssige, sociale og styringsmæssige tiltag.

For eksempel får virksomheder hjælp til at behandle satellitbilleder bedre og gøre det muligt at spore landbrugsinput og -praksis for at følge miljøreglerne.

Bayer købte landbrugskemikalie- og bioteknologiselskabet Monsanto for tre år siden. De håber, at denne platform vil hjælpe landmænd og virksomheder med at blive mere bæredygtige.

Se også: Kunstig intelligens gør landbruget smartere

Samfundsmæssige krav om øget bæredygtighed

Landbrugsindustrien er udsat for et stigende pres for at skifte til mere miljøvenlige metoder, og Bayer forsker for eksempel i afgrødebeskyttelse og kunstgødning. De mener dog, at der er behov for mere arbejde for at optimere hele værdikæden for fødevarer, foder, brændstof og fibre i forbindelse med en global indsats for at bekæmpe klimaændringerne.

“Dette er en chance for at fremskynde noget virkelig vigtigt arbejde i branchen, og vi mener, at det er det, der er nødvendigt i betragtning af de samfundsmæssige krav, der stiger for at gøre vores forretning mere bæredygtig,” siger Jeremy Williams, chef for klimavirksomhed og digitalt landbrug i Bayers afdeling for afgrødevidenskab.

Se også: Greentech: Disse grønne teknologier skal løse klimaproblemerne

Digital innovation og cloudtjenester er vejen frem for landbruget

Han forklarer, at det er nødvendigt med samarbejde i takt med, at iværksættere og organisationer inden for landbrug og teknologi arbejder på at fremme sikkerheden og bæredygtigheden af værdikæden. Mens han selv fremhæver Bayer som pioner inden for digital innovation i landbruget, forklarer han, at Microsoft sætter standarden inden for globale cloudløsninger.

Ravi Krishnaswamy, Corporate Vice President, Azure Global Industry hos Microsoft, hæfter sig ved, at landbruget og fødevaresektoren ligesom alle andre brancher gennemgår en hurtig digital transformation fra autonome traktorer til AI-baserede digitale rådgivninger og skalerbart præcisionslandbrug.

“Vi er glade for at samarbejde med Bayer om at fremskynde denne transformation og frigøre endnu større landbrugsinnovation ved at samle datadrevne indsigter med Bayers agronomiske ekspertise og kraften i Microsoft Azure”.

Bayer oplyser, at selskabet også vil overføre sine kernefunktioner inden for digitalt landbrug til den nye infrastruktur for sine egne kundevendte løsninger. Partnerskabet med Microsoft er det seneste i en lang historie af samarbejde mellem de to virksomheder, siger Williams.

Bayer oplyser ikke vilkårene for aftalen og har ikke en specifik tidsramme for, hvornår produkterne er klar til at ramme markedet.

Smart farming: Fremtidens landbrug

“Smart farming” er et forholdsvis nyt begreb, der henviser til forvaltning af landbrug ved hjælp af teknologier som IoT, robotteknologi, droner og AI for at øge mængden og kvaliteten af produkterne og samtidig optimere den menneskelige arbejdskraft, der kræves til produktionen.

Blandt de teknologier, der er til rådighed for nutidens landmænd, kan nævnes:

  • Sensorer: Jord-, vand-, lys-, fugtigheds- og temperaturstyring
  • Software: Specialiserede softwareløsninger, der er rettet mod specifikke landbrugstyper eller applikationer på IoT-platforme
  • Placering: GPS, satellit osv.
  • Robotteknologi: Autonome traktorer, forarbejdningsanlæg osv.
  • Dataanalyse: Selvstændige analyseløsninger, datapipelines til downstream-løsninger osv.

Se også: Nyheder om smart home og smart work