Teknisk standard skal gøre trådløse netværk grønnere

Tekniske standarder kan være nøglen til at gøre mobile netværk mere bæredygtige, lyder det fra eksperter ved Brooklyn 6G Summit.

Teknisk standard skal gøre trådløse netværk grønnere

Forskere fortalte for nylig på Brooklyn 6G Summit, at tekniske specifikationer og standarder kan være nøglen til mobilindustriens bidrag til at fremhæve bæredygtighed med strømforbrug som det primære område.

Matematisk formel skal øge strømeffektivitet i trådløse netværk

Ted Rappaport, der er professor ved New York University og ophavsmand til NYU Wireless Research Centre, forklarer, at hans team har fokus på den supplerende kraft i mobile netværk og ser på forbrugsmodeller på samme måde, som ingeniører håndterer signal-til-støj-forhold.

“Du har den strøm, du har brug for til at udføre applikationen, og ekstra strøm, der går til spilde,” lyder det fra Rappaport.

Han tilføjer, at hans team er kommet frem til en matematisk formel, der giver ingeniører mulighed for at få adgang til strømeffektiviteten i arkitekturen, udstyret og brugerfladerne i trådløse netværk. Det bliver derefter anvendt i enheder, der bruges inden for industriel IoT, forklarer han.

Se også: Grøn IT

Standardiseringsorganer skal ikke kun handle om enheder

Andrea Goldsmith, dekan for Engineering and Applied Science ved Princeton University, fremhæver en mangel på promovering af bæredygtig netværksarkitektur inden for mobile standardiseringsorganer.

Goldsmith uddyber med at forklare, at standardiseringsorganer havde strømeffektivitet som fokusområde under udviklingen af 3G, men ikke har haft det siden.

I dag diskuterer standardiseringsorganer kun bæredygtighed, når det gælder enhederne, forklarer Goldsmith. Hun mener, at den holdning kan være særligt problematisk for lande med lavere indkomst, hvor priserne for strøm kan være en begrænsende faktor i at få adgang til mobil infrastruktur og netværk.

Generelt større fokus på grønne netværk

Der er generelt ved at komme mere fokus på at gøre trådløse og mobile netværk grønnere. For nylig blev Better World Summit 2021 afholdt, hvor Huawei og Informa Tech talte om, hvordan man kan inkorporere grøn udvikling i alle aspekter af telekommunikation. Netværkene skal gøres grønnere ved at give operatørerne redskaber til at reducere CO2-udledningen.

I den forbindelse blev initiativet Network Carbon Intensity (NCI) præsenteret. Det går ud på, at CO2-udledninger per databit bliver adopteret som en ny standardmåleenhed.

Herved vil man bedre kunne styre og måle reduktionen i CO2-udledning og lettere følge en køreplan for CO2-neutralitet.

Brooklyn 6G Summit blev afholdt online 18. til 19. oktober.

Se også: Nyheder om klima og grønt