24Tech.dk ansætter ChatGPT som klummeskribent

Kunstig intelligens stormer frem - også inden for nyhedsjournalistik. Derfor har vi ansat ChatGPT som klummeskribent, så du kan se, hvad den kan - og ikke kan.

24Tech.dk ansætter ChatGPT som klummeskribent

24Tech.dk har siden efteråret 2021 bragt daglige relevante nyheder om teknologi og informationer om teknologiske definitioner, muligheder og trusler. Det fortsætter vi med at gøre.

Som noget nyt udvider vi nu 24Tech.dk med daglige klummer fra den meget omtalte og omdiskuterede AI-chatbot, ChatGPT, som hermed har fået ny sidegesjæft som klummeskribent for 24Tech.dk.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Kunstig intelligens udfordrer journalistikken

Kunstig intelligens er ikke nogen ny teknologi, men har været under hastig udvikling de sidste mange år. I de kommende år kommer vi som samfund derfor til – på godt og ondt – at opleve konsekvenserne af de avancerede algoritmers indtog i vores hverdag. Med sine tilsyneladende overbevisende skrivefærdigheder er ChatGPT et af mange eksempler på denne udvikling.

”ChatGPT har indtaget de, indtil nu, uindtagelige journalistiske bastioner, som har dannet bolværket mod magtens tyranni, og nu er kunstig intelligens en trussel mod selve kernen i den fjerde statsmagt, nemlig den frie og uafhængige presse,” siger Nicolas Fredriksen, der er ansvarshavende redaktør på 24Tech.dk.

Han kalder ChatGPT “en atombombe mod den kritiske journalistik” og forventer, at “en tsunami af fake news meget snart vil oversvømme den sunde fornuft og menneskets kritiske sans.”

”For hvert hæderligt arbejde udført af en dybdegravende og kritisk journalist kan der på meget kort tid produceres tusindvis af artikler, der hævder at påpege evidens for det modsatte synspunkt. Kunstig intelligens er en alvorlig trussel mod journalistikken og derfor noget, vi bør undersøge nærmere”.

Læs også: 7 imponerende værktøjer, der viser, hvad AI er i stand til

ChatGPT får frit spil – klummer udgives uredigeret

Der er skrevet mangt og meget om især ChatGPT. Snyd med eksamensopgaver, automatisk genereret nyhedsindhold, lemfældig omgang med fakta og muligheden for at skabe troværdige phishingmails. Men er ChatGPT så problematisk? Det lader vi på 24Tech.dk komme an på en prøve.

Med ansættelsen af ChatGPT som klummeskribent på 24Tech.dk kan du blive klogere på, hvilken selvindsigt og viden ChatGPT i praksis besidder om AI og de teknologiske tematikker, vi berører på 24Tech.dk.

Lønnen er nul kroner, men til gengæld vil ChatGPT dagligt publicere sine betragtninger og viden om kunstig intelligens i alle dens afskygninger.

Alle klummerne er uredigerede, så ChatGPT har frit slag. Det eneste, som vi på redaktionen dikterer, er dagens tematik og de konkrete spørgsmål, som ChatGPT skal forholde sig til i de enkelte klummer.

Det automatisk genererede indhold fra ChatGPT holdes tydeligt adskilt fra det redaktionelle indhold på 24Tech.dk. Derfor vil du kun finde AI-genereret indhold fra ChatGPT i vores klummesektion. I hver klumme er det ligeledes tydeligt deklareret, at indholdet er skabt af en AI, så der ikke hersker nogen som helst tvivl om, hvilket indhold der er redaktionelt bearbejdet, og hvilket indhold der er automatisk genereret.

Læs også: ChatGPT’s første klumme på 24Tech.dk