AI er langt hurtigere til at opdage biometriske angreb

En ny undersøgelse viser, at maskiner er 10 gange hurtigere til at opdage falske ansigter end mennesker og er langt mere præcis.

AI er langt hurtigere til at opdage biometriske angreb

At kunstig intelligens – også bare kaldet AI – kan udføre nogle typer handlinger langt hurtigere end mennesker, står efterhånden klart for de fleste. Det viser den nye undersøgelse “Human or Machine: AI Proves Best at Spotting Biometric Attacks” udført af ID R&D, en leverandør af AI-baseret stemme- og ansigtsbiometri.

ID R&D kan på baggrund af deres undersøgelse konkludere, at mennesker har langt sværere ved at identificere billeder af biometriske spoofing-angreb end computere, der udfører den samme opgave.

ID R&D har udviklet software til såkaldt ”livlighedsdetektion” af ansigter. Softwaren fastslår, om personen foran kameraet rent faktisk er levende, eller om der er tale om en person, der fremviser et udskrevet foto, en video, et digitalt billede eller bruger en maske for at narre systemet til at tro, at det ser den rigtige person.

Fejlprocent på 0

Holdet hos ID R&D gennemførte eksperimentet ved hjælp af 175 454 billeder, herunder trykte fotos, digitale skærme, trykte udskæringer, 2D-masker og 3D-masker.

I undersøgelsen fandt man ud af, at computere er bedre end mennesker til præcist og hurtigt at afgøre, om et foto er af en virkelig, levende person eller om der er tale om et forsøg på spoofing.

Med en fejlprocent på 0 procent på tværs af alle billeder og alle typer angreb var computere mere præcise end mennesker i test af alle fem typer billeder. Mennesker havde en langt lavere grad af nøjagtighed for alle typer spoofing-teknikker, herunder fejlidentifikation af 30 procent af fotoprints – noget der ifølge ID R&D ellers er en af de letteste angrebstyper for svindlere at udføre.

Se også: Hvordan påvirker kunstig intelligens samfundet?

Computere er langt hurtigere til at vurdere

I gennemsnit tog det mennesker 4,8 sekunder at afgøre, om et billede var af en ægte person, mens computere, der gør brug af en enkelt CPU, kun skulle bruge under 0,5 sekunder til at afgøre, om et billede var ægte eller falsk. Computere var altså næsten 10 gange hurtigere til at genkende et billede af en levende person eller en forfalskning.

I denne undersøgelse klassificerede AI-systemet kun 1 procent af de ægte ansigter som falske ansigter. Mennesker fejlklassificerede derimod 18 procent af de ægte ansigter som falske.

“Resultaterne er uomtvistelige. Den biometriske teknologi, der anvendes til identitetsbekræftelse, har udviklet sig i de seneste år og overgår nu det menneskelige øje betydeligt,” siger Alexey Khitrov, direktør hos ID R&D.

Alexey Khitrov vurderer, at organisationer kan opnå enorme effektivitetsgevinster ved at anvende identitetsverifikationssystemer, der omfatter en biometrisk komponent.

Se også: Nyheder om kunstig intellligens