Coronapandemien har skabt stor efterspørgsel på det smarte hjem

Coronapandemien har ændret måden, som mange lever deres liv på. Det har ført til store ændringer i, hvilket teknologi folk vil have i deres hjem, viser ny undersøgelse.

Coronapandemien har skabt stor efterspørgsel på det smarte hjem

Der er sket en markant stigning i interessen i det smarte hjem. Sådan lyder det i en undersøgelse af den britiske husbygger Wise Living. Med afsæt i forandringen af Google-søgninger fra 2019 til 2022 på forskellige smart-produkter til boligen konkluderer Wise Living, at der er sket en markant stigning i interessen for det smarte hjem under coronapandemien.

Læs også: Smart home: Se fordele og ulemper ved det smarte hjem

Stigende interesse i flere smart-produkter under COVID-19

Det er især smarte hvidevarer, der har været i stor vækst. Undersøgelsen, der er foretaget i Storbritannien, viser, at der siden 2019 har været en stigning på 62 procent for søgninger på smarte opvaskemaskiner. Ligeledes er smarte køleskabe steget med 32 procent, og smarte vaskemaskiner er steget med 22 procent.

Dog er produkter i kategorien smarte alarmsystemer til hjemmet og intelligente højtalere faldet henholdsvis 19 og 30 procent.

Mere tid i hjemmet giver fald i smarte alarmsystemer

Eksperter mener, at pandemien har ændret den måde, vi lever på, og det har haft en indvirkning på den teknologi, som folk ønsker derhjemme. Stigningen i teknologi i køkkenet skyldes formentlig, at briterne i højere grad vælger at lave mad derhjemme, eftersom de har været nødsaget til det i en længere periode.

Faldet i søgninger efter sikkerhed i hjemmet kan skyldes, at flere arbejder hjemmefra, hvilket betyder, at ejendommen ikke står tom så ofte som tidligere –  altså er smart overvågning ikke lige så nødvendigt.

Klimahensyn skaber også interesse for mere effektive produkter

Ifølge Wise Living er hver femte lejer i Storbritannien villig til at betale op til 10 procent mere i husleje, hvis hjemmet er udstyret med smarte enheder.

Anne Malone, der er kundeservicechef i Wise Living, mener, at den stigende efterspørgsel på smarte hjem også kan hænge sammen med stigende bevidsthed om klimaudfordringerne.

“Mange mennesker har et ønske om at være mere miljøbevidste og reducere deres energiforbrug, især i lyset af det stigende energiprisloft. Derfor ønsker de at optimere deres brug af husholdningsapparater som opvaskemaskiner og ovne. Den sidste del af millennials og gen z, som er på vej ind på lejemarkedet, er også så vant til teknologi, at det er en reel forventning,” siger hun.

Læs også: Nyheder om smart home