IoT-baseret bygningsstyring reducerer CO₂-udledningen og øger ejendomsværdien

Mobil IoT til intelligent energistyring og optimering af bygninger er en gevinst for både klimaet og ejendomsadministratorerne, viser ny rapport.

IoT-baseret bygningsstyring reducerer CO₂-udledningen og øger ejendomsværdien

75 procent af alle bygninger i EU er ikke energieffektive, og 36 procent af CO₂-udledningen i EU kommer fra byggesektoren. En reduktion i energiforbruget fra bygninger er derfor afgørende for at kunne realisere den grønne omstilling.

Derfor har den svenske netværksvirksomhed Ericsson indledt et samarbejde med SaaS-virksomheden Kiona. Virksomheden leverer software og serviceydelser til teknisk ejendomsadministration, energioptimering med AI, kølestyring og miljø- og energiovervågning til 55 000 bygninger og 3 000 dagligvarebutikker i Nordeuropa.

Læs også: Smart home: Se fordele og ulemper ved det smarte hjem

Stor gevinst for både klima og pengepung

Sammen har de publiceret rapporten Introducing cellular IoT connectivity to the property sector, som afdækker værdien af at bruge mobil IoT til energistyring og optimering af intelligente bygninger.

Ved at slutte IoT-udstyr til en bygning øges ejendomsværdien. Der opnås også målbare besparelser i de årlige energiomkostninger på 10 procent. Det sker alene ved intelligent at justere på parametre for varmesystemer i forhold til de lokale forhold for den enkelte bygning, dens energimæssige ydeevne og det forventede varmebehov.

I samarbejde med en ejendomsadministrator blev Kionas IoT-løsninger i form af sensorer og smart-målere installeret i 35 ejendomme på i alt 140 000 kvadratmeter fordelt på i alt 1 680 lejligheder. Den årlige omsætning var i forvejen på 106,8 millioner kroner.

Efter installation af enhederne blev der opnået en årlig besparelse på 1,18 millioner kroner, viser rapporten. CO₂-udledningen fra bygningerne blev samtidig reduceret med 9 procent. Den forbedrede energieffektivitet øgede ejendommenes samlede værdi med 1,86 millioner kroner.

Med Kionas platform er det muligt for ejendomsadministratorer at optimere energiforbruget og håndtere potentielle problemer, inden de bliver rigtig dyre, hvis bygningerne er udstyret med mobile IoT-enheder. Sammen med Ericssons IoT-tilslutningsløsning Ericsson IoT Accelerator skabes der komplet synlighed og kontrol over den mobile opkobling for alle IoT-enheder i hele deres levetid, uanset hvor de er placeret.

“Implementeringen af mobil IoT-tilslutning i hele boligsektoren er en fordel for markeder i hele verden i form af lavere energiforbrug og andre driftsomkostninger samt større ejendomsværdi og tilfredshed hos lejerne. Selvom de præcise fordele ved tilsluttet energistyring og -optimering varierer fra land til land, har mindre energiforbrug økonomiske og miljømæssige fordele for alle,” siger Jens Erler, IoT Client Principal, Technology and Emerging Business hos Ericsson.

Læs også: Nyheder om smart home og smart work