Ny mikrochip forbedrer fremtidens smart home-enheder

Infineon klar med en ny mikrochip, der understøtter den nye Matter-standard for smart home-produkter. Chippen reducerer batteriforbruget og sikrer mere stabile smart home-produkter.

Ny mikrochip forbedrer fremtidens smart home-enheder

Smart home-enheder med lav effekt, der fra næste år bruger open source-forbindelsesprotokollen Matter, er på vej til at få et ydelsesboost, efter tyske Infineon Technologies har lanceret en ny mikrochip til smart home-enheder.

Infineon er blandt de førende selskaber inden for halvlederløsninger, der skal sikre kommunikation mellem den virkelige og den digitale verden.

Forbedrer produkter fra Matter-standarden

Selskabet har præsenteret en ny Bluetooth-SoC (system on a chip) med det ikke så mundrette navn AIROC CYW30739 Bluetooth LE & 802.15.4. Det er virksomhedens bud på en mikrochip, der gør det for smart home-enheder at kommunikere med hinanden med en lav strømeffekt.

Som produktnavnet indikerer, understøtter chippen de to Bluetooth-protokoller Bluetooth LE og netværksstandarden IEEE 802.15.4, der er et såkaldt low-rate wireless personal area network (LR-WPAN). IEEE 802.15.4 bruges blandt andet til netværksprotokollerne Zigbee og Thread.

Virksomheden forklarer, at protokollerne hjælper med at forbedre disse enheders ydeevne, samtidig med at de muliggør krypteret kommunikation mellem enheder i et Matter-netværk. Chippen er de første af sin slags, der understøtter Matter-netværk via Thread-protokollen.

Det forventes, at et gennemsnitlig hjem i 2030 vil have 20-30 tilsluttede enheder. I takt med at markedet for intelligente hjem vokser, bliver behovet for en fælles IoT-kommunikationsstandard afgørende og det er her, Matter kommer ind i billedet.

Matter er en fælles branche-standard, der er iværksat af Connectivity Standards Alliance, som har til formål at skabe et fuldt samarbejdende  smart home-økosystem, der omfatter forskellige virksomheder og smart home-enheder. Alliancen består af blandt andet Google, Apple og Amazon, protokollen Zigbee og så også Infineon samt flere hundrede andre virksomheder. Det spås, at Matter kan blive gennembruddet for det smarte hjem.

Se også: Fordele og ulemper ved det smarte hjem

Det er visionen med standarden Matter, at det skal være så simpelt som illustreret på infografikken her at opsætte nye smart home-produkter.

Strømbesparende og pålidelige smart home-produkter

Infineon står for at levere strømbesparende løsninger, der sikrer pålidelig, stabil og optimeret forbindelse mellem de mange opkoblede enheder i hele det intelligente hjem.

Det er en meget ventet lancering i hele økosystemet for Internet of Things, ikke mindst fordi det vil gøre det muligt at opdatere mere end 320 millioner smarte højttalere over-the-air (OTA-opdatering).

Den nye chip forventes også at forbedre enhedens rækkevidde og forhindre overbelastning, når flere smart home-enheder deler nærliggende frekvenser.

AIROC CYW30739 Bluetooth LE & 802.15.4 vil blive brugt i Matter-kompatible smart home-enheder, når den nye branchestandard ventes at rulle ud en gang i 2022.

Se også: Nyheder om smart home