Epics nye app lader dig lave fotorealistiske 3D-scanninger

Med en ny og brugervenlig smartphone-app fra Epic Games kan du omdanne virkelige objekter til 3D-objekter af imponerende kvalitet.

Med din smartphone er det nu muligt at omdanne objekter i virkeligheden til virtuelle 3D-objekter. Det sker takket være Epic Games, som har lanceret den nye og gratis app RealityScan til iOS.

Appen er en videreudvikling af programmet RealityCapture til Windows. Nu er det nemmere end nogensinde at skabe ultrarealistiske 3D-modeller ved blot at pege ens smartphone på objektet.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Intuitiv 3D-scanning med augmented reality

Der er tale om en 3D-scanningsteknologi, som resulterer i 3D-modeller af utrolig høj kvalitet. Derfor er det også scanninger, som ikke bare foretages med ét tryk på udløserknappen.

Taget i betragtning, hvor avanceret en opgave appen løser, har Epic Games gjort det utroligt intuitivt. Man starter med at finde et egnet objekt og tager billeder hele vejen rundt om det. Hvert enkelt billede, der tages, uploades øjeblikkeligt til og bearbejdes i skyen i realtid.

Appen gør brug af augmented reality (AR) og viser på skærmen, hvilke vinkler man tidligere har taget billeder fra.

Derefter dækker appen objektet med prikker. Grønne prikker indikerer, at området er scannet tilstrækkeligt, gul indikerer en nogenlunde scanning og rød indikerer, at området skal scannes yderligere. Dermed er det blot at fortsætte med at scanne objektet fra forskellige vinkler og afstande, indtil det er scannet tilstrækkeligt.

3D-modellen kan hele tiden forhåndsvises under scanningen, og når man er tilfreds, kan den eksporteres til platformen Sketchfab, hvor der kan udgives, sælges og købes 3D-modeller.

Åbner for ny marked for 3D-modeller

Ifølge Epic Games er værktøjet ikke kun brugbart for indholdsskabere og hobbyister, som beskæftiger sig med fotogrammetri, men også spiludviklere, som nemt kan inddrage virkelighedens objekter i spil udviklet via Epic Games’ populære spilmotor, Unreal Engine.

I første omgang kan appen kun downloades som en begrænset betaudgave til iPhones og iPads. Kun 10.000 brugere kan downloade betaudgaven til at starte med. Epic Games lover også, at en tidlig udgave af appen kommer til Android senere i år. Den endelige lancering af appen sker først i 2023.

Læs også: Nyheder om software- og it-løsninger