IT-camp hjælper unge kvinder ind på rette IT-studie

IT-Camp giver unge kvinder mulighed for at prøve kræfter med software og programmering. En øjenåbner, kalder en af deltagerne arrangementet.

IT-camp hjælper unge kvinder ind på rette IT-studie

IT-Universitetets tilbagevendende arrangement, IT-Camp, er et to dage langt forløb, der afvikles i skolernes påske- og efterårsferie. Idéen er at give unge kvinder i gymnasiealderen en introduktion til it-verdenen gennem oplæg fra kvindelige bachelorstuderende på ITU og mulighed for at prøve kræfter med opgaver som hjemmesidedesign, robotprogrammering og kunstig intelligens.

For 16-årige Sara Andonovska, der både har deltaget i Coding Café og IT-Camp på IT-Universitetet i København, har arrangementet været en ”øjenåbner”.

IT-camp giver indblik i opgaver og fremtidsperspektiver

Sara Andonovska går i 1.g på HTX i Køge og blev først introduceret for programmering til Coding Café – et af ITUs andre arrangementer for unge kvinder.

Hun tilmeldte sig IT-Camp, fordi hun vil finde ud af, hvilken uddannelsesretning inden for it, hun er mest interesseret i.

IT-Camp giver en gennemgang af et typisk skema for en studerende på ITU, opgaveeksempler og ikke mindst fremtidsperspektiverne i en IT-uddannelse. Samtidig taler holdet af frivillige undervisere – unge kvinder der selv læser på universitetet – om deres egne oplevelser, deres vej til ITU og deres ambitioner for fremtiden.

Opgaverne overrasker deltagerne

Dea Thim er selv en af de studerende på ITU. Hun forklarer, at hun allerede i første semester fik til opgave at programmere en streamingtjeneste i stil med Netflix og senere et landkort over Danmark i stil med Google Maps. Hun kan se, at det overrasker deltagerne på arrangementet, at de får den slags opgaver så hurtigt på studiet.

”Jeg lærte at programmere på studiet, og jeg blev overrasket over, hvor meget jeg lærte på kort tid,” fortæller Dea Thim.

Emilie Kold Ruskjær, som dimitterede fra Aarhus Katedralskole sidste år, var også med på IT-Camp i efterårsferien. Hun ville lære mere om IT-uddannelser på ITU og er kun blevet bekræftet i sin interesse.

”Jeg har lært mere om, hvad programmering kan bruges til, og hvor mange muligheder en IT-uddannelse skaber,” siger hun.

Se også: Uddannelser inden for IT og teknologi

Rart man ikke skal være matematisk geni

Hun forklarer samtidig, at det er rart at høre fra underviserne, at man ikke behøver være matematikekspert for at læse inden for IT.

”Det handler meget mere om en logisk tilgang til problemløsning. Et fag kan være hårdt, men man er sammen om at løse opgaverne. Det virker ikke så skræmmende.”

Sara Andonovska runder af med at forklare, at hvis hun kommer ind på ITU, vil hun læse softwareudvikling og en dag arbejde som programmør i et stort firma.

”Jeg har fundet ud af, at der mange veje, man kan vælge med en IT-uddannelse,” afslutter hun.

Se også: Nyheder om uddannelse og studieliv