Google investerer 186 mia. kr. i at booste europæeres AI-kompetencer
Google har annonceret en ny fond kaldet AI Opportunity Initiative for Europe som en reaktion på, at AI kommer til at få en afgørende betydning for Europas økonomi.
Med fonden forpligter it-giganten sig til sikre, at teknologien er tilgængelig for alle. Fonden skal derfor gøre det muligt for Google at stille uddannelse og færdigheder til rådighed for europæere og europæiske lande, som ønsker at få succes med at gribe de muligheder, som AI giver.
I alt investerer Google 25 milliarder euro svarende til 186 milliarder kroner på det store projekt.
Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud
Vil give mere lige adgang til AI
Det enorme milliardbeløb skal bruges til at tilbyde træning i og færdigheder inden for AI for alle europæere. Fokus er dog særligt på sårbare og ressourcesvage grupper i samfundet.
Til en start vil Google derfor afsætte 10 milliarder euro – 75 milliarder kroner – til at give arbejdstagere de færdigheder, som de har brug for, så de kan følge med samfundets udvikling inden for AI.
Allerede nu har Google åbnet for ansøgninger fra sociale virksomheder og nonprofitorganisationer, der kan hjælpe søgegiganten med at nå ud til de mennesker, der får mest gavn af at få uddannelse i AI.
Vil undgå, at AI øger uligheden
De udvalgte organisationer vil modtage skræddersyet uddannelse i grundlæggende AI på deres lokale sprog der, hvor de befinder sig. De vil også få kontante tilskud til blandt andet børnepasning eller kompensation for løn, så der ingen barrierer er for at opkvalificere målgruppen med AI-viden.
“AI har et enormt potentiale til at forandre verden til det bedre. Men forskning viser, at fordelene ved AI kan forværre eksisterende uligheder – især med hensyn til økonomisk sikkerhed og beskæftigelse. Dette nye program vil hjælpe folk i hele Europa med at udvikle deres viden, færdigheder og selvtillid omkring AI og sikre, at ingen bliver ladt i stikken,” siger Adrian Brown, Executive Director, Centre for Public Impact.
Læs også: Nyheder om kunstig intelligens