Unge talenter udvikler nye bæredygtige biotech-løsninger

Unge talenter verden over har gennem en ny konkurrence, som Biodesign Challenge og Google står bag, skabt nye bæredygtige løsninger inden for bioteknologi.

Unge talenter udvikler nye bæredygtige biotech-løsninger

Organisationen Biodesign Challenge og Google gik i september sammen om at skabe den internationale konkurrence Biodesign Sprint 2021. Her kunne unge studerende, videnskabsmænd, ingeniører, kunstnere, designere eller blot hobbyfolk byde ind med nye, innovative ”måder at reducere kulstofindholdet på, skabe mere bæredygtige materialer, øge biodiversiteten og skabe positive forandringer for både mennesker og miljø.”

De unge biotech-iværksættere er fyldt med gode idéer og hele 170 deltagere fra 15 forskellige lande brugte hele oktober måned på at teste deres forskellige grønne elektroniske koncepter.

Finalen blev afholdt og livestreamet 4. november, hvor juryen havde, der bestod af eksperter fra både Google og Biodesign Challenge, havde udvalgt fire finalister.

Læs også: Biotek – sådan har bioteknologi formet vores samfund

Bæredygtig printplade lavet af materiale fra svampe og skaldyr

Der blev fundet finalister inden for to spor: ikke-studerende og studerende. Blandt de ikke-studerende blev der kåret to vinderene. Den første var LOKUS.FOUND, en indonesisk nonprofitorganisation inden for kunst og teknologi, der har udviklet bæredygtige prototyper af harpiks lavet af affald fra fisk og skaldyr og fyrretræer i stedet for glasfiber.

Den anden vinder blandt ikke-studerende blev holdet Brave Crocodiles fra Concordia University og OCAD University, som skabte en database over affaldsstrømme, der gør brug af en community-baseret kortlægning af lokalsamfund, så man kan finde bæredygtige råmaterialer og bioremedieringstjenester.

Holdet Mobius fra Brown University, RISD og Cambridge University blev vinderen blandt studerende. De udviklede en ny type printplade (PCB) fremstillet af kitin, som er et grundmateriale i cellevæggene i svampe og i krebsdyr og insekters skelet. Kitin kan fremstilles gennem bakteriel fermentering af affald af fisk og skaldyr og kan ende som biologisk affald efter brug.

Andenpladsen blandt studerende var BI/O fra Pratt Institute. De udviklede et bæredygtigt og komposterbart materiale, som de demonstrerede på en Google Nest Mini-højtaler. Materialet er lavet af biokul, bioplast (PHA) og pigment og farve fra bakterier.

Skal nu realisere projekterne sammen med Google

De seks bedste projekter modtager alle et ukendt pengebeløb i præmie . Den måske mest værdifulde præmie for de vindende biotech-talenter er at få lov til at arbejde sammen med Google Hardware Design Studio om at finpudse deres idéer, så de kan bringes på markedet.

Se mere om vindernes projekter på Biodesign Challenges hjemmeside.

Læs også: Nyheder om bioteknologi