Ewii opsætter mindst 75 lynladere fra Siemens

Energiselskabet Ewii går sammen med Siemens om at udrulle mindst 75 lynladere med en effekt på op til 300 kW rundt omkring i Danmark i løbet af 2023 og 2024.

Ewii opsætter mindst 75 lynladere fra Siemens

Energiselskabet Ewii skruer op for sin satsning på infrastruktur til de danske elbilister. I samarbejde med tyske Siemens vil det jyske energiselskab udrulle mindst 75 lynladere i løbet af 2023 og 2024.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Ewii samarbejder med Siemens

Der er tale om isenkram fra tyske Siemens i form af SICHARGE D-lynladere med en effekt på op til 300 kW. Lynladerne understøtter som udgangspunkt to ladeudtag, men kan udvides med ekstra DC-dispensere. Dermed kan de laderne senere hen understøtte fire ladeudtag.

Lynladerne fra Siemens har en stor, brugervenlig 24 tommer touchskærm, mulighed for parallel ladning af op til fire køretøjer, skalerbar ladning op til 300 kW DC og dynamisk strømfordeling til optimering af ladetid.

Det er muligt at betale både med betalingskort via lynladerens indbyggede betalingsterminal eller via app.

”Det har været afgørende for os, at vi i Siemens har fundet en stærk partner, der er kendt for at levere højkvalitetsprodukter, og som aktivt vil støtte op om vores vækstrejse. Ladeinfratrukturen skal være på plads, hvis vi skal skubbe positivt til udviklingen af den grønne elbilisme. Her er adgangen til lynladere afgørende, og i samarbejde med Siemens gør EWII det lettere og mere tilgængeligt at lade elbilen“, siger Jesper Antoni Nicolaisen, der er chef for ladeinfrastuktur i EWII.

Her kommer der lynladere fra Ewii

Siemens har offentliggjort en foreløbig liste over 30 lokaliteter rundt omkring i landet, hvor Ewii opstiller lynladere. Det drejer sig om følgende steder:

Billund, Blåvand, Bork Havn, Faaborg, Fredericia, Haderslev, Herning, Holsted, Hou Havn, Hvide Sande, Ishøj, Kolding, Københavns Lufthavn, Køge, Middelfart, Odder, Ringe, Ringkøbing, Roskilde, Skjern, Svenstrup, Søndervig, Vallensbæk, Varde, Vedersø Klit, Vejen, Vejers, Vejle, Viborg og Ølby.

De første lynladere fra Ewii er allerede opsat i Herning, Odder, Ringkøbing-Skjern og Billund Kommune.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi