Medie: Ford investerer yderligere 130 milliarder i elbiler

Ford vil øge sin i forvejen store investering i elbiler på 30 milliarder dollar frem til 2025 med en investering på yderligere 20 milliarder dollar, skriver medie.

Medie: Ford investerer yderligere 130 milliarder i elbiler

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg vil den amerikanske bilproducent Ford accelerere sin omstilling fra brændstofmotorer til elmotorer. Det sker med en investering på mellem 10 og 20 milliarder dollar svarende til mellem 65 og 130 milliarder kroner.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Øger allerede stor investering i elbiler

I forvejen meldte bilproducenten i maj 2021 ud, at den ville omstille sin forretning og satse på elbiler i fremtiden. Det skete med en investering i elbiler på 30 milliarder dollar eller 195 milliarder kroner frem til 2025. I samme ombæring forventede Ford, at 40 procent af salget vil komme fra elbiler i slutningen af dette årti.

Nu hæver Ford altså ambitionerne med yderligere investeringer, som skal bruges på at omdanne eksisterende fabrikker over hele verden til produktion af elbiler i løbet af de næste 5 til 10 år.

Derudover har Ford en tredje investering på 11,4 milliarder dollar sammen med sydkoreanske konglomerat SK innovation, som skal opføre tre batterifabrikker og to fabrikker i USA til produktion af elektriske trucks.

Læs også: Her er de mest populære elbilmærker i hele verden i 2021

Overvejer at oprette nyt elbilmærke

Den ekstra investering, som Ford endnu ikke selv har bekræftet, er ifølge Bloomberg en del af en større reorganisering af virksomheden. Den involverer også muligheden for at udskille en lille del af forretningen til et nyt elbilmærke, da nye elbilstartups ifølge kilder er attraktive for investorer.

Med oprettelsen af et nyt elbilmærke vil der være mulighed for at producere nye modeller i en mindre volumen, mens Ford kan fokusere på modeller til massemarkedet, lyder det.

Fords elbilsatsning ledes i dag af Doug Field, der tidligere har stået i spidsen for Apples fortsat hemmelige elbilprojekt og udviklingen af Tesla Model 3. Målt på antal producerede biler er Ford verdens femtestørste bilproducent.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi