NIO og deres elbiler kommer til Danmark i 2022

Den kinesiske elbilproducent NIO har meldt ud, at deres elbiler og tjenester er på vej til Danmark. NIO kommer officielt til Danmark til næste år.

NIO og deres elbiler kommer til Danmark i 2022

Nu er det endelig officielt: Den kinesiske elbilproducent NIO kommer til Danmark i 2022. NIO er langtfra den klassiske bilproducent, og har i stedet fokus på fællesskabet, oplevelsen og den intelligente bil, og mindre på selve produktet. I Danmark vil det betyde endnu mere konkurrence til de store velkendte bilproducenter.

Vi har tidligere spekuleret i det, men nu er det endelig officielt. Den kinesiske elbilproducent NIO kommer til Danmark, og det kommer til at ske næste år. Det er en del af en større udrulning, hvor NIOs elbiler og tjenester i 2022 vil blive tilgængelige i Tyskland, Holland, Sverige og Danmark og i 2025 være tilstede i over 25 lande og regioner verden over. Udmeldingen fra NIO kom sammen med introduktionen af deres nyeste elbil, ET5.

NIO forventes i første omgang at bringe SUV’en ES8 og sedanen ET7 til Danmark.

NIOs genkendelige logo betyder “Blue Sky Coming”, eller blå himmel på vej. Blue Sky Coming beskriver NIOs filosofi mod en lysere, mere positiv og bæredygtig fremtid. NIO har ikke fokus på at sælge batteridrevne køretøjer, men ønsker at tilbyde noget andet end alle de andre.

Husker du, hvordan smartphoneproducenten OnePlus forsøgte at skille sig ud fra mængden, vil du finde mange ligheder med NIO.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Bliv en del af et fællesskab

Et af de områder, hvor NIO virkelig vil skille sig ud fra mængden, er med deres community. Helt uden at eje en elbil fra NIO kan man blive en del af deres fællesskab, hvor der deles tanker, oplevelser, forslag og inviteres til events og meget mere. Og NIO har stor succes med deres fællesskab.

NIOs fællesskab er gjort muligt med en app til Android og iPhone, som dagligt har omkring 150 000 brugere. I stedet for blot at være en app til bilen, som den også er, er den en livsstils-app. Og det skal være med til at styrke NIOs mærkeloyalitet.

Butikker med fokus på oplevelse

Samme koncept ser man brugt i NIOs konceptbutikker, også kaldet NIO House, hvor der bruges meget lidt plads på at vise biler frem, og mere på at lave oplevelser og promovere “NIO livstilen”. I NIOs butikker finder man livstilsprodukter, lavet i samarbejde med kendte designere, men man finder også en åbent rum til besøgende.

Butikkerne består af gratis udlånte møderum, et læseområde med pejs, bordtennis og et område, hvor der afholdes events for familier, såsom tegne- og maleundervisning.  Et auditorium, hvor der afholdes foredrag om alt mellem himmel og jord. Om aftenen er NIO ikke blege for at omdanne butikken til festlokale. NIO House indeholder også en café.

NIO House
NIO House er mere end bare en butik. Det er også en café og et hyggested.

Avanceret teknologi og batteriskifte

I sidste ende handler det om bilerne, hvor NIO også har et lidt andet fokus end den typiske bilproducent. Udover at have stort fokus på en miljøvenlig produktion og bæredygtige materialer, tilbyder NIO også batteriskifte til deres biler – og tilmed som en åben standard, som andre producenter frit kan benytte.

Batteriskifte kan ske på fem minutter på Power Swap-stationer, hvor en gammelt og tomt batteri udskiftes med et nyt, fejlfrit og fuldt opladt. Batteriskiftstationer minder om en ubemandet bilvaskehal, hvor det blot er batteriet, der skiftes. Dertil tilbyder NIO køb af deres biler uden batteri, hvor man kan vælge at lease batteriet. På Power Swap-stationer kan man vælge mellem forskellige størrelser af batterier.

NIO gør meget ud af oplevelsen inden i bilen, hvor teknologien spiller en stor rolle. Udstyret med kraftige processorer, kunstig intelligens, kameraer og sensorer giver bilerne et imponerende selvkørende oplevelse. Infotainmentsystemet og softwaren er bygget i Silicon Valley og giver en brugertilpasset oplevelse, hvor den digitale assistent NOMI spiller en central rolle.

NIO ES8
NIO ES8, som vi prøvekørte tidligere i år.

En udfordrer på et konkurrencepræget elbilmarked

Når NIO kommer til Danmark næste år, bliver det til stor konkurrence. Ikke nok med at de velkendte bilproducenter (Volkswagen, Audi, BMW, Hyundai, Mercedes, Nissan, Volvo og mange flere) er massivt til stede i Danmark og på vej med flere elbiler til næste år, så er der også de rene elbilproducenter, som Tesla og Polestar, der har stor succes herhjemme.

NIO bliver samtidig langfra den første og eneste kinesiske elbilproducent i Danmark. MG, Maxus og Aiways er her allerede og næste år kommer XPeng og muligvis også BYD.

NIO har siden starten af 2021 kæmpet med en dykkende aktie, og har modtaget kapitalindsprøjtninger flere gange i løbet af de sidste par år. NIO-aktien er lige nu på sit laveste siden oktober sidste år, men fortsætter på trods af dette deres udvidelse til Danmark og en lang række andre lande.

NIO til Danmark i 2022

Udover, at de officielt kommer til Danmark i 2022, har NIO ikke delt yderligere informationer. Det vil sandsynligvis ske med en konceptbutik på et meget centralt sted i København.

I første omgang forventes NIO at bringe den store elektriske SUV, ES8, samt luksus sedanen ET7 til Danmark. Senere forventes den kompakte sedan ET5 at gøre sit indtog.

Se også: Nyheder om elbiler