Sony udforsker indtog på elbilmarkedet – fremviser ny elbil

Med Sony Mobility Inc. vil elektronikgiganten udforske et indtog på elbilmarkedet. Nyheden kommer sammen med lancering af den elektriske Vision-S 02.

Sony udforsker indtog på elbilmarkedet – fremviser ny elbil

Sony, som er bedst kendt for deres PlayStation-spillekonsoller, Alpha mirrorless kameraer, smart-tv og selvfølgelig den ikoniske Walkman, kunne ende med at blive en helt ny spiller på elbilmarkedet. Med lanceringen af driftselskabet Sony Mobility Inc. vil producenten udvikle teknologi og hardware til elbilmarkedet, og samtidig vurdere om de skal lancere deres helt egen elbil.

Et bud på en elbil er en elektrisk SUV, konceptbilen Sony Vision-S 02, der samtidig er blevet fremvist.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Vil Sony lave elbiler?

Verdens største teknologimesse, CES, har i år budt på store nyheder fra Sony, der fremover vil have større fokus på elbiler, smarte køretøjer og teknologien i disse. Derfor har de oprettet driftselskabet “Sony Mobility Inc.”, som har til opgave at udvikle på området. Om hovedformålet er en “Sony elbil” er endnu uklart.

Området er ikke helt nyt for Sony, som tidligere har fremvist CMOS- og liDAR-sensorer og kameraer, udstyret med kunstig intelligens, der skal gøre livet i trafikken mere sikker for alle. Alle disse teknologier og hardware blev fremvist sidste år i Sony første konceptbil, Vision-S 01, som der siden da har været meget stille omkring.

Der er dog vej fra en konceptbil til en produktionsbil – og den vej er ikke helt klart afstribet endnu.

“Vi udforsker en kommerciel lancering af Sony elbiler”, sagde Kenichiro Yoshida, der er administrerende direktør i Sony, under præsentationen af seneste konceptbil.

Det er derfor ikke umuligt, at vi en dag vil se Sony indtræde i elbilmarkedet, men for nu er deres plan at være til stede i de smarte biler og være en del af bilens “hjerne” med fokus på autonom kørsel. Sony vil også udforske muligheder for at udnytte deres andre kompetencer i biler, herunder skærme, lyd og spil.

Vision-S 02 – en elektrisk SUV fra Sony

Sammen med nyheden om det nye elbil-fokuserede driftselskab lancerede Sony samtidig en ny elektrisk konceptbil, som kun gør producentens indtræden på elbilmarkedet mere sandsynlig. Sony Vision-S 02 er en batteridreven SUV, der arver en hel del fra deres første konceptbil.

Den elektriske Vision-S 02 SUV er udstyret med to elektriske motorer, som hver især producerer 268 hk, altså sammenlagt 536 hk. Der bliver ikke nævnt hvor hurtig den nye konceptbil er, men eftersom motoren er identisk med Vision-S 01, som er en lettere sedan, vil den være langsommere end de 0-100 km/t på 4,8 sekunder, som denne formår.

Udover at være udstyret med nyeste teknologi og indmad i kabinen minder Vision-S 01 og Vision-S 02 meget om hinanden – de er bygget på samme platform, har samme længde og akselafstand og har samme luftaffjedring.

Se også: Nyheder om elbiler