Sydkoreansk firma skal lave chip til Apples bil med autopilot

Apple får hjælp fra det sydkoreanske firma STATS ChipPAC Korea til produktionen af chipsettet til autopiloten i Apple Car.

Sydkoreansk firma skal lave chip til Apples bil med autopilot

Apples bilplaner er fortsat hemmelighedsfulde, og en lancering er sandsynligvis mindst et par år væk, men nu begynder der er dukke lidt mere konkrete rygter op. Apple vil ifølge en ny rapport bruge autopilotchips, der er bygget af et sydkoreansk firma, i sin første selvkørende bil.

De to virksomheder satte sig angiveligt sammen for omkring et år siden og skulle efter sigende arbejde på en chipsetpakke, der sandsynligvis vil omfatte en CPU, GPU, hukommelse og billedgrænseflade til “overvågning af AI-beregninger”.

Brug for ekstern hjælp til samling og test

Apple har løbende taget chipdesign in-house – det har vi set med iPhone, iPad, Apple Watch og Mac, og de vil formentlig også designe mange af de chips, der skal bruges til deres bil.

Der, hvor de har brug for ekstern hjælp er til produktion og test.

Følger Teslas model

Ifølge det sydkoreanske techmedie The Elec skulle Apple have indledt et samarbejde med et sydkoreansk firma, der arbejder på modulet til en chip, der betjener autopilotfunktionen – meget lig dem, som Tesla bruger. The Elec henviser til kilder, der er bekendt med projektet.

Kilderne oplyser, at Tesla brugte Samsungs hukommelse og overlod monteringsarbejdet til det sydkoreanske firma STATS ChipPAC Korea, da de udviklede chipmodul til deres autopilot. Apple skulle altså have taget en lignende vej i sit projekt.

Det betyder dog ikke, at STATS ChipPAC Korea også bliver Apples nye chip-partner. Det er sandsynligt, at andre Apple-partnere – især TSMC, som fremstiller Apples chipsæt i A-serien og M-serien – også vil blive involveret i bilprojektet et eller andet sted undervejs.

Se også: Alt om teknologien bag elbiler

Apple Car ventes klar i 2025

Autopilotchippen skal ifølge Apples krav, oplyser kilderne, være klar i 2023, men selve bilen ventes først at være køreklar tidligt i 2025.

Det er efterhånden 6-7 år siden, at de første rygter om en Apple Car begyndte at dukke op. Siden har der været stor usikkerhed om, hvorvidt de vil komme med en egen bil eller nærmere satse på software til biler.

Apple selv har så godt som intet røbet, men det er dog kommet frem, at de har hentet medarbejdere fra Porsche, Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes og Tesla til Apple Car-projektet.

Se også: Nyheder om selvkørende biler