Neuralink snart klar til at starte forsøg på mennesker

Neuralink ser ud til snart at være klar til at udføre sine første kliniske test på mennesker efter vellykkede testforsøg på aber.

Neuralink snart klar til at starte forsøg på mennesker

Virksomheden Neuralink arbejder på at skabe en hjerne-til-maskine-grænseflade med det mål, at mennesker vil kunne kommunikere med maskiner ved hjælp af bare deres hjerner.

Tanken er, at det vil hjælpe mennesker, der kan være motorisk svækkede på grund af hjerne- eller rygmarvsskader, til at bruge maskiner ved hjælp af deres hjerne i stedet for at finde alternative metoder til input, som til tider kan være langsommere, selv om de er funktionelle.

Muligt at få lamme folk til at gå igen

Elon Musk, der stiftede virksomheden tilbage i 2016, har lovet, at teknologien “vil gøre det muligt for en person med lammelse at bruge en smartphone med hjernen hurtigere end en person, der bruger tommelfingre”.

Musk har også tidligere sagt, at de med Neuralink har en chance for at genskabe fuld kropsfunktionalitet for en person med en rygmarvsskade, og at test på aber fungerer godt.

Nu har virksomheden meddelt, at den er tæt på at kunne indlede forsøg på mennesker. Den er nemlig ved at rekruttere en direktør til at hjælpe med at gennemføre forsøg på mennesker.

Se også: Teknologier der kommer i fremtiden

Neuralinks første kliniske forsøg med mennesker

I jobbeskrivelsen lyder det blandt andet, at man som klinisk forsøgsdirektør vil arbejde tæt sammen med nogle af de mest innovative læger og topingeniører samt arbejde med Neuralinks første deltagere i kliniske forsøg.

Før dette har virksomheden gennemført forsøg på dyr som svin og aber, hvor det under forsøget med aben lykkedes at få den til at spille videospil på en computer kaldet “Mind Pong” med hjernen.

Musk havde tilbage i 2017 udtalt, at han forventer at se hjerne-til-maskine-grænseflader i løbet af de næste fire år. Vi har godt nok passeret de fire år, men nu ser det altså ud til, at der kan ske et gennembrud med menneskelige forsøgspersoner hos selskabet.

Se også: Nyheder om future tech