Nu kommer OpenAIs teknologier i humanoid-robotter

Den humanoide robotproducent Figure har indgået en aftale med OpenAI om at integrere selskabets AI-teknologier i de menneskelignende robotters ”hjerner”.

Nu kommer OpenAIs teknologier i humanoid-robotter

Startupvirksomheden Figure arbejder på en humanoid robot – altså en menneskelignende robot. Selskabet er ikke hvem som helst, for det lykkedes for nylig at skaffe 675 millioner dollar i kapital og øge selskabets værdiansættelse til hele 2,6 milliarder dollar.

Blandt investorerne er Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos, Microsoft og AI-chipproducenten Nvidia.

Læs også: Fremtidens teknologi vil ændre vores liv – her er alle de nye teknologier under udvikling

Figures humanoid robot får AI-evner fra OpenAI

Nu har Figure også alliereret sig med OpenAI i en noget bemærkelsesværdig aftale. Aftalen er indgået til trods for, at Figure endnu ikke har lanceret et fungerende kommercielt produkt. Det understreger blot, hvor meget momentum, der er inden for AI, hvor investorerne håber på gigantisk vækst.

Figure håber at kunne give sine fremtidige menneskelignende robotter evnen til at forstå sprog ved hjælp af AI. Og det er altså her, at OpenAI kommer ind i billedet.

OpenAI er den måske mest førende virksomhed inden for udvikling af sprogmodeller og AI-løsninger, så man kan vist roligt sige, at Figures robotter har fået en gevaldig kognitiv opgradering.

Elon Musk viser den humanoide robot Optimus frem

Næste generations AI-modeller til humanoide robotter

Tidligere på ugen offentliggjorde Figure en video af en tidlig robotprototype kaldet Figure 01. Den er i stand til at gå, samle en plastikkasse op og placere den på et transportbånd i nærheden.

I sidste måned delte Figures direktør Brett Adcock en anden video af robotten, der brugte en kaffemaskine. Han kaldte selv bedrift “banebrydende” takket være en “ende-til-ende AI”, der gjorde det muligt for den at lære alle trinene på én gang.

Med hjælp fra OpenAI håber Figure at kunne udvikle “næste generations AI-modeller til humanoide robotter”, så de kan “behandle og ræsonnere ud fra sprog”.

Læs også: Danske virksomheder udnytter ikke robotters potentiale

Skarp konkurrence fra Tesla, Boston Dynamics og Agility Robotics

Figure er dog langt fra alene om at arbejde på denne vision. Tesla udvikler også sin egen robot kaldet Optimus, som er designet til at være “i stand til at udføre opgaver, der er usikre, gentagne eller kedelige.”

Amerikanske Agility Robotics håber også at kunne åbne en fabrik, der kan producere tobenede robotter i tusindvis. Sidst, men ikke mindst, arbejder den velkendte robotvirksomhed Boston Dynamics også på en humanoid robot.

Med både den store investering og nu aftalen med OpenAI har Figure dog taget et stort skridt fremad.

“Hvis vi bare kan få humanoider til at udføre arbejde, som mennesker ikke ønsker at udføre, fordi der er mangel på mennesker, kan vi sælge millioner af humanoider – måske milliarder,” lød det sidste år fra Figures direktør.

Læs også: Nyheder om fremtidens teknologi