LG klar med unik 16:18-arbejdsskærm

Med 16:18-format får man i følge LG nye kreative muligheder og ergonomiske fordele med den nye arbejdsskærm LG DualUp.

LG klar med unik 16:18-arbejdsskærm

LG har lanceret en arbejdsskærm med et helt nyt format kaldet DualUp. Med dette unikke 16:18-højde-bredde-forhold hævder LG, at DualUp giver den samme skærmflade som to 21,5-tommers skærme, og med visningstilstanden, der deler skærmen i to vinduer, får brugerne mulighed for at se mere på samme tid.

Med en opløsning på 2 560 x 2 880 pixel og en diagonal på 27,6 tommer topper DualUp (model 28MQ780) med en lysstyrke på 300 nits og dækker 98 procent af DCI-P3-farveområdet.

Skærm med ergonomiske fordele

Den nye skærm kan fastgøres til LG’s medfølgende Ergo-stativ, som kan klemmes fast på de fleste skriveborde og borde for at spare plads.

Ud over de muligheder inden for produktivitet og kreativitet, som denne formfaktor åbner op for, hævder LG, at skærmen med dobbelt højde har ergonomiske fordele, da den hjælper med at reducere hovedbevægelser fra side til side, som ifølge selskabet er hovedårsagen til nakkesmerter.

Hvis du ikke er til tanken om at have flere skærme i dit arbejdsområde, skulle den gøre det lettere at multitaske, mens du holder øje med Slack, Microsoft Teams.

Den nye skærm har to HDMI-porte og tre USB-C-porte, som dog ikke understøtter Thunderbolt. De kan oplade eksterne enheder som eksempel bærbare computere med op til 96 watt via USB Power Delivery.

Ny, mere traditionel 16:9-skærm

LG oplyser endnu ikke prisen på DualUp-skærmen, men det er ikke den eneste nye skærm, som virksomheden netop har introduceret i dag. Der er også 4K 32 tommer UltraFine-skærmen. Den har et mere almindeligt 16:9-billedformat, men med LG’s første Nano IPS Black-panel. Det skulle give en skærm med realistiske og nuancerede sorte toner.

UltraFine har lidt højere lysstyrke end DualUp med en maksimal lysstyrke på 400 nits og har også et kontrastforhold på 2000:1 sammenlignet med 1.000:1 på den mere utraditionelle skærm. LG inkluderer også en selvkalibrerende sensor for at sikre, at du ser præcise farvetoner, når du redigerer fotos eller video eller arbejder med grafisk design.

lg ultrafine

UltraFine har også to HDMI-porte og tre USB-C-porte, men igen uden Thunderbolt-understøttelse. Lige som DualUp kan den også oplade eksterne enheder som eksempel bærbare computere med op til 96 watt via USB Power Delivery.

LG oplyser, at de vil dele flere detaljer om begge produkter under sin virtuelle CES 2022-præsentation den 4. januar 2022.

Se også: Hvilken computerhardware findes der?

Alternativer til LG DualUp

Langt de fleste arbejdskærme har et format som LG UltraFine – der er pt. ingen alternativer til DualUp.

Blandt de bedste alternativer, når vi taler arbejdsskærme – og det er altså de mere traditionelle af slagsen – er blandt andet Asus ProArt Display PA278CV, DELL S2721QS og Acer Nitro XV340CK.

Se også: Nyheder om hardware