NETGEARs nye Wi-Fi 7-router fordobler hastigheden

Nu er det slut med langsomme trådløse hastigheder. Med den nye Wi-Fi 7-router Nighthawk RS700S kan du opnå hele 19 Gbit/s.

NETGEARs nye Wi-Fi 7-router fordobler hastigheden

Næste generations Wi-Fi 7-teknologi er lige på trapperne. Selv om den såkaldte Wi-Fi Alliance først har færdigudviklet den nye Wi-Fi-specifikation i løbet af foråret 2024, er de første Wi-Fi 7-produkter allerede kommet på markedet – og flere kommer så småt til.

En af dem, der nu er klar med et nyt Wi-Fi 7-produkt, er producenten af netværksudstyr NETGEAR.

Læs også: Alt om hardware – hvilke slags computerhardware findes der?

Op til 19 Gbit/s

Den nye Wi-Fi 7-router går under navnet Nighthawk RS700S og har et nyt, slankt kabinet med højtydende antenner, som er lavet med et 3D-antennedesign med 360 graders dækning. Det er dog ikke designet, der er den største nyhed.

Det er derimod netværksydelsen. RS700S understøtter Wi-Fi-hastigheder på helt op til 19 Gbit/s. Det er mere end en fordobling sammenlignet med tidligere generationer af trådløse forbindelser. Dermed kan routeren snildt klare 8k-videostreaming. Og med understøttelse af op til 200 samtidige klientenheder og en rækkevidde på 250 kvadratmeter er der nærmest ikke en opgave, som den nye Wi-Fi 7-router ikke kan klare.

“Med lanceringen af Nighthawk RS700S sætter vi tempoet for introduktionen af den næste generation af Wi-Fi. RS700S er lavet for at levere den højest mulige ydeevne, og vi har udnyttet vores store ekspertise til at maksimere antennens rækkevidde i et kompakt design, der minimerer interferens, samtidig med at det elegant passer ind i hjemmemiljø,” siger David Henry, præsident og GM for Connected Home Products and Services hos NETGEAR.

Læs også: Hvad er Wi-Fi 7, og bør jeg opgradere til det?

2,4 gange højere båndbredde

NETGEAR Nighthawk RS700S understøtter 320 MHz kanaler med høj kapacitet og 4K QAM. Den højere båndbredde betyder 2,4 gange højere hastigheder til tilsluttede enheder i forhold til Wi-Fi 6, og smartphones og bærbare computere, som understøtter Wi-Fi 7, kan opnå hastigheder på op til 5 Gbit/s.

Med understøttelse af Multi-Link Operation kan man anvende flere Wi-Fi-bånd på én gang for at forbedre netværkets driftssikkerhed, reducere responstiden og maksimere dataoverførelseshastigheden.

Routeren understøtter også ultra-lav responstid, så hvis man ønsker trådløs AR/VR, er den oplagt til formålet.

Nighthawk RS700S understøtter også multi-Gig-hastigheder med en 10 Gbit/s Ethernet-port. Dertil kan der tilsluttes netværksenheder til at forbedre yddeevnen via en 10 Gbit/s og fire 1 Gbit/s LAN-porte.

Pris: Ny Wi-Fi 7-router er ikke billig

NETGEAR Nighthawk RS700S er en dyr router, og det er ikke så overraskende, da den er propfyldt med de nyeste teknologier på markedet.

NETGEAR Nighthawk WiFi 7 Tri-Band Router RS700S, som er routerens fulde navn, koster 6.899 kroner i Danmark. Den kan købes i butikkerne i løbet af oktober.

Læs også: Nyheder om hardware