Ny højtydende udendørs 5G-antenne sikrer lynhurtigt internet

Med den nye LTE/5G-udendørsantenne DWP-1010 fra D-Link er der sikret godt signal og lynhurtige hastigheder på op til 4 gigabit i sekundet.

Ny højtydende udendørs 5G-antenne sikrer lynhurtigt internet

Med udbredelsen af 5G er teleselskabernes mobilnet for alvor blevet et reelt alternativ til fibernet. Det forudsætter dog, at man har godt signal til nærmeste 5G-antenne.

Er du en af dem, der ikke har en 5G-antenne med relativt høj frekvens lige rundt om hjørnet? Eller bor du i en ejendom med betonvægge, hvor signalerne har svært ved at trænge ind? Så har du måske oplevet, at det langt fra er alle, der kan få lynende hurtigt bredbånd i hjemmet ved brug af 5G-internet.

Læs også: Alt om hardware – hvilke slags computerhardware findes der?

5G-antenne leverer lynhurtigt 4 Gbit/s internet

Det kan det nye produkt fra producenten D-Link heldigvis gøre noget ved. Selskabet har præsenteret en højtydende LTE/5G-antenne til udendørs brug, som monteres på en stang eller en væg på højere steder såsom loft, altan eller udendørs vægge for at få den bedste modtagelse.

D-Link DWP-1010 er en såkaldt CPE, som er målrettet både teleselskaber (som kan stilles til rådighed til kunder), virksomheder og privatpersoner i landdistrikter, som kan opsætte antennen og fange et godt signal som alternativ til at få etableret dyrt fibernet. I antennen sidder hele seks interne LTE/5G-antenner, som understøtter alle de vigtigste frekvenser i Europa.

I 5G-tilstand kan antennen downloade med helt op til 4 Gbit/s og uploade data med op til 620 Mbit/s. I 4G-tilstand er den maksimale downloadhastighed 2 Gbit/s, og uploadhastigheden er 150 Mbit/s. Routeren kan konfigureres, så den automatisk falder tilbage på 4G-forbindelsen, hvis der er nedbrud på 5G-signalet.

Installationen af antennen er ganske simpel. Den har en 2,5 Gigabit Ethernet LAN-port med Power over Ethernet (PoE). Det medfølgende PoE-netværkskabel og PoE-adapteren leverer både strøm og internetforbindelsen over ét kabel.

D-Link DWP-1010 fungerer kun som antenne, så hvis man skal have Wi-Fi i hjemmet, på virksomheden eller andre steder, kræver det, at et Wi-Fi-adgangspunkt (Wi-Fi-router) tilsluttes via antennens 2,5 gigabit Ethernet LAN-port.

Ikke billig

D-Link DWP-1010 er en højtydende enhed, som kan med fordel kan anvendes til at give trådløse hastigheder på flere gigabit i sekundet i selv større virksomheder.

Det er derfor heller ikke et billigt produkt. Prisen ligger i skrivende stund omkring 6.999 kroner hos de forhandlere, der sælger antennen. Dertil skal der også købes eventuelle Wi-Fi-adgangspunkter, hvis ikke man har en eller flere af sådanne i forvejen.

Men resultatet er altså lynhurtig internetadgang via teleselskabernes mobilnet, som kun bliver hurtigere og hurtigere med tiden.

Specifikationer på D-Link DWP-1010

  • Mål: 210,4 x 144,8 x 105,4 mm
  • Vægt: 760 gram
  • Driftstemperatur: -30 til 50 grader
  • Grænseflader: 1 x 1 Gbit/s GE Ethernet-port, LED-indikator, Wi-Fi-knap, Micro-SIM-port og nulstil-knap
  • Antenner: 6x intern 5G/LTE-antenne
  • Chipset: Qualcomm SDX55
  • Netværksstandarder: 5G NR Sub-6 GHz og LTE Release 15, cat. 20
  • Frekvenser: 5G: n1, n3, n20, n28, n78 og n88. LTE: B1, B3, B7, B8, B20, B28 og B38
  • Andet: IP67-certificiering

Se også: Nyheder om hardware