Samsung klar med trådløs opladning via Wi-Fi-bølger

Samsung Eco Remote lades op trådløst via Wi-Fi. Trådløs opladning af fjernbetjeninger kan reducere antallet af kasserede batterier med 99 millioner over syv år.

Samsung klar med trådløs opladning via Wi-Fi-bølger

Det sydkoreanske selskab Samsung har præsenteret næste generations fjernbetjening til fjernsyn. Den syner måske ikke af så meget, men den er udstyret med en særlig teknik. Den kan nemlig holde sig opladet ved at bruge de radiobølger, der udsendes fra Wi-Fi-routere.

Virksomhedens første Eco Remote, der blev introduceret sidste år, kommer med solopladningsmuligheder kombineret med en genopladelig lithium-ion-pakke – ligesom dem, der findes i smartphones og tablets – for helt at undgå AAA-batterier.

Fjernbetjening helt uden batterier

Med den nye generation af Eco Remote tager Samsung skridtet videre til at fjerne udskiftelige batterier fra sine tv-fjernbetjeninger de seneste år.  Den nye Eco Remote kombinerer et indbygget solpanel med en ny trådløs opladningsteknologi, der bruger radiobølger, som udsendes af Wi-Fi-routere.

Den fungerer ved, at den fanger routernes radiobølger på 2,4 GHz-frevensbåndet og konverterer dem til energi, hvis fjernbetjeningen er inden for en afstand på 40 meter fra routeren. Da dette ikke kræver nogen særlig Wi-Fi-teknologi, er fjernbetjeningen kompatibel med næsten alle routere, der er i brug i dag.

Samsungs nye Eco Remote virker sammen med de nye Frame-, Serif- og Sero-fjernsynsmodeller.

Kan spare 99 millioner batterier på syv år

Løsningen fungerer indtil videre ‘kun’ med enheder, der har et lavt energiforbrug. Spørgsmålet er, om og i givet fald hvornår sådan en løsning så bliver tilgængelig på for eksempel smartphones eller andre opkoblede enheder i ens hjem.

Ifølge Samsung er der i hvert fald meget at hente på alternativer måder til at oplade denne type enheder, hvor man kan undgå at benytte almindelige batterier.

Selskabet har tidligere forklaret, at virksomheden kan bidrage til at undgå cirka 99 millioner kasserede batterier i løbet af syv år alene til fjernbetjeninger til Samsung-fjernsyn ved at bruge alternative strømforsyningsmuligheder.

Se også: Hvilken slags hardware findes der?

Apple arbejder også på trådløs opladning

Samsung er ikke alene om at finde på løsninger til helt trådløs opladning af mobile enheder. Også Apple er godt i gang med at forske i området.

Apple har søgt patenter på nogle af de muligheder, der er for at fjerne kabler i opladningsligningen. Selskabet har også opkøbt et firma som PowerbyProxi, der fokuserer på at opbygge nye trådløse løsninger, der overflødiggør opladningsplader ved at bruge radiobølger til at levere strøm gennem luften.

Se også: Nyheder om hardware