Apple tæt på 3 000 milliarder dollars i værdi

Apple er tæt på at runde 3 000 milliarder dollars i værdi. Det skyldes, at markedet værdsætter, hvor robust selskabet er.

Apple tæt på 3 000 milliarder dollars i værdi

Apple kan som første selskab i verden runde en markedsværdi på 3 000 milliarder dollars som den første virksomhed i verden. Og det kan måske ske allerede i denne uge. I hvert fald rundede Apple sidste uge af med en markedsværdi på 2 944 milliarder dollars, så det er tæt på at ske.

Mest værdifulde selskab i verden

Apple var også det første selskab i verden, der rundede 1 000 milliarder dollars i værdi. Det skete i 2021 – noget der tog selskabet 42 år. I løbet af 2020 rundede Apple så 2 000 milliarder dollar i værdi, og efter at Microsoft i noget tid faktisk var det mest værdifulde selskab i verden, er Apple rykket fra Microsoft i et højt tempo.

Siden starten af oktober til nu er Apples aktie steget med 22,5 procent fra 139,14 dollars til 179,45 dollars, og i løbet af de seneste seks måneder er aktien steget med 37,5 procent.

Microsoft er det eneste andet selskab i verden med en markedsværdi på over 2 000 milliarder dollars. De kom ud af sidste uge med en værdi på 2 570 milliarder dollars.

Robuste Apple

Wedbush-analytiker Daniel Ives skriver i et notat, at markedet sætter pris på, hvor robust en virksomhed Apple er blevet under Tim Cooks ledelse.

”Apple fortsætter med at bevise, at tvivlerne tager fejl omkring den væksthistorie, der udspiller sig i Cupertino,” forklarer Ives. iPhone er stadig Apples største indtjeningskilde, men det er deres services og tjenester, der er omdrejningspunktet for Apples voksende værdiansættelse, uddyber han.

Tjenester, som omfatter elementer som salg fra App Store og abonnementer på alt fra Apple TV+ til iCloud-lagring, indbragte 18,3 milliarder dollars i indtægter i Apples seneste kvartal.

Ives vurderer, at Apples servicevirksomhed alene er 1 500 millioner dollars værd i markedets øjne og nyder godt af at være koblet sammen med et hardwareøkosystem, der er midt i sin stærkeste produktcyklus i over et årti, anført af iPhone 13, forklarer han videre.

Selv Apple har været ramt af de chip-problemer, som har ramt alverdens techproducenter, men det er tilsyneladende ikke noget, der rammer Apple på markedsværdien alligevel.

Se også: De største internationale tech-virksomheder

AR-briller kan løfte aktien yderligere

Meget tyder på, at Apple kommer med selskabets første AR-briller i løbet af første halvår 2022, og det kan øge selskabets aktieværdi med cirka 10 procent, vurderer Ives.

Se også: Nyheder om international tech