Apple vækster vildt på tjenester og betalende abonnenter

Apple kom ud af seneste kvartal med samlet 785 millioner betalende abonnenter og 1,8 milliarder aktive enheder - det gav rekordhøj omsætning.

Apple vækster vildt på tjenester og betalende abonnenter

Apple fortsætter med at levere kvartalstal fra øverste hylde med et rekordhøjt salg og tilhørende omsætning på 123,9 milliarder dollar i de sidste tre måneder af 2021. Salget af iPhone overgik markedets forventninger, men særligt forretningsområdet for tjenester er blevet vigtigt indtjeningsben for Apple.

Det fremgår af Apples seneste kvartalsrapport.

Rekordhøj omsætning og overskud

Den samlede omsætning steg med 11 procent i kvartalet, der sluttede den 25. december 2021, som er Apples første kvartal i regnskabsåret 2022. Selskabet kunne også fremvise en rekordindtægt på 34,6 milliarder dollar, en stigning på 20 procent.

Analytikernes estimater havde sat Apples omsætning til 118,66 milliarder dollar. Apples største marked er Nord- og Sydamerika, der stod for en omsætning på 51,496 milliarder dollar. Europa stod for 29,749 milliarder dollar, mens Kina er lige i hælene med 25,783 milliarder dollar.

iPhone 13 trak iPhone-salget op

Salget af iPhones, som stadig er Apples vigtigste produktsegment, var på 71,63 milliarder dollar – en stigning på 9 procent – i årets sidste kvartal, efter at den næste generation af iPhone 13-familien begyndte at blive leveret sidste efterår.

Det var et historisk højt niveau for smartphonebranchen. Wall Street-analytikere forventede en omsætning på cirka 67,6 milliarder dollar i iPhone-segmentet.

Voldsom stigning for tjenester

Apples indtægter fra tjenester steg i perioden med 24 procent til 19,5 milliarder dollar, hvilket også er en rekord – det er samme vækstrate som i den foregående periode.

Segmentet omfatter App Store, Apple Pay, Apple Music, Apple TV+, iCloud, AppleCare og andre abonnementsaktiviteter.

I kvartalet registrerede Apple en rekordhøj omsætning inden for områder som cloud, musik, video, reklame og betalingstjenester, sagde finansdirektør Luca Maestri under præsentationen af regnskabet torsdag.

Se også: Hvad laver de største tech-selskaber?

785 millioner betalende abonnenter og 1,8 milliarder aktive enheder

Ved udgangen af 2021 havde Apple 785 millioner betalende abonnenter på verdensplan på tværs af alle tjenester, hvilket er en stigning på 165 millioner (eller 27 procent) i løbet af de sidste 12 måneder, fortalte Maestri til analytikerne. Det omfatter både Apple-mærkede tjenester og tjenester fra tredjepart.

Desuden har Apple nu en aktiv kundebase på mere end 1,8 milliarder enheder på verdensplan, kunne administrerende direktør Tim Cook fortælle ved fremlæggelsen er regnskabet.

Apple gav generelle retningslinjer for det indeværende kvartal, hvor Maestri sagde, at selskabet forventer en “solid” tocifret vækst på årsbasis, hvilket vil resultere i en rekord for marts-kvartalet (men med en aftagende vækst i omsætningen i forhold til perioden ultimo 2021).

Se også: Nyheder om international tech