AWS IoT RoboRunner skal forbedre styring af robotflåder

Amazon har med AWS IoT RoboRunner lanceret et nyt værktøj, der skal forbedre styringen af robotflåder med robotter fra forskellige producenter.

AWS IoT RoboRunner skal forbedre styring af robotflåder

Amazon AWS IoT RoboRunner er en ny tjeneste til at bygge applikationer, der hjælper store flåder af robotter med at arbejde sammen.

Robotter bliver brugt i større og større grad i virksomheder, for eksempel til manuelt og opslidende arbejde eller til flådestyring. Det er en branche, som spås at vokse markant de kommende år. Ifølge Statista vil robotmarkedet vokse fra 87 milliarder dollars i 2021 til 230 milliarder dollars i 2025.

Skal gøre det lettere at styre robotflåder

Amazons AWS IoT RoboRunner har til formål at levere den infrastruktur, der er nødvendig for at opbygge de arbejds- og flådestyringsapplikationer, der skal drive den slags robotflåder, som Amazon for eksempel selv bruger i sine lagerhuse.

Humlen i RoboRunner er, at det skal blive lettere at integrere applikationer i robotter fra forskellige producenter og styre livscyklussen for disse applikationer. I øjeblikket er det ifølge AWS for svært at integrere robotter fra forskellige leverandører i et enkelt system, hvilket gør det svært at bygge og administrere applikationer, der styrer samarbejdende robotflåder.

Med RoboRunner får udviklerne et centraliseret dataregister for hele deres flåde, et register til modellering af alle destinationer i et givet anlæg og et register til at holde styr på alle de opgaver, der udføres af robotterne.

AWS IoT RoboRunner er tilgængelig i en public preview-version og kan tages i brug i dag i det nordlige Virginia i USA og i Frankfurt i Tyskland.

Se også: De største IT-giganter i verden

AWS Robotics Startup Accelerator

Ud over RoboRunner annoncerede AWS også en ny robotstartup-accelerator, AWS Robotics Startup Accelerator, i samarbejde med innovationshubben MassRobotics. AWS Robotics Startup Accelerator er åbent for nystartede virksomheder i en tidlig fase med en omsætning på under 10 millioner dollars. De udvalgte virksomheder vil få adgang til specialiseret træning og mentorskab fra roboteksperter og op til 10.000 dollars i AWS-kreditter.

Dette program er sat i søen, da det er kompliceret at skabe egne testmiljøer og dyrt at rekruttere kompetencer inden for området.

Alternativer til RoboRunner

Amazon er ikke alene om at tilbyde løsninger til styring af robotflåder. Microsoft Power Automate kan være et alternativ med en enkelt platform, der samler robot- og digital procesautomatisering via data, der analyseret i cloud computing-platformen Azure.

Også Qualcomm Robotics Platforms er blandt alternativerne. Qualcomm Robotics Platforms understøtter udviklingen af robotter ved at kombinere databehandling, AI, maskinlæring på enheden og avanceret computervision med Wi-Fi og 4G- eller 5G-forbindelse. Platformen omfatter også understøttelse af en række sensorer, der giver nøjagtige data i realtid i en enkel oversigt.

Se også: Nyheder om international tech