Facebook og Instagram kan blive lukket i Europa

Hvis reglerne for udveksling af persondata mellem EU og USA strammes, risikerer Facebook og Instagram at blive lukket i Europa, truer Meta.

Facebook og Instagram kan blive lukket i Europa

Meta, der er moderselskabet bag Facebook og Instagram, truer nu med at lukke de to sociale medier i Europa, hvis de ikke kan fortsætte med at sende data om europæiske brugere til USA.

Meta har sendt en rapport til US Securities and Exchange Commission, der håndterer lovgivningen for markedsmanipulation. Det oplyser det engelske medie City A.M.

Har brug for målrettet annoncering

Hvis Meta ikke må benytte data om sine europæiske brugere, kan firmaet nemlig ikke levere målrettet annoncering, og det er afgørende for selskabets forretningsmodel.

EU-Domstolen meldte ud i 2020, at der bør udformes nye regler for deling af persondata mellem EU og USA, da den er bekymret for, at om disse data beskyttes godt nok i USA. EU er stadig ved at undersøge sagen nærmere, og det ventes, at EU senest ved udgangen af juni i år vil beslutte, om reglerne for dataudveksling mellem EU og USA skal strammes.

Truslen er som at skyde sig i foden – flere gange

Hvis det ender med en løsning, som ikke falder ud til Metas fordel, oplyser selskabet, at det sandsynligvis ikke kan tilbyde nogle af deres kerneprodukter og tjenester, “herunder Facebook og Instagram”, i Europa.

Teleanalytiker hos 24Tech.dk, Nicolas Fredriksen, mener, at Meta skyder sig selv i foden med denne trussel.

“Man kan tale om at skyde sig selv i foden, men at skyde sig selv i foden mange gange bliver bare ekstra dumt. Ikke bare over for aktionærerne er det dumt. Mark Zuckerbergs udmelding er også overraskende idiotisk set med europæiske briller. Som om europæerne nogensinde har kæret sig om Zuckerberg. Facebook, Meta eller whatever. Det er enden på det hele, hvis man ikke vil lytte og rette ind, Mr. Zuckerberg!”

Folk hepper på lukning

Nyheden om, at Meta vil trække stikke på Facebook og Instagram i Europa, ser også ud til at prelle af på folk og Twitter bugner med kommentarer, der opfordrer Meta til at gøre det. Herunder er et udpluk af kommentarerne på Twitter.

“Jeg har lige læst, at Zuckerberg måske lukker Facebook og Instagram i Europa, og jeg ville ærligt talt være lettet, hvis det skete. De var sjove for 10 år siden, men det er de ikke længere, især ikke med hele “The Metaverse”.

“Hvis de lukker Facebook, vil den gennemsnitlige IQ i Europa sandsynligvis stige med 50 point”.

“Det kan faktisk gøre verden til et bedre sted”.

Se også: Hvordan tjener tech-giganterne deres penge?

Over 5 000 amerikanske selskaber vil blive ramt

Det er ikke kun Meta, der vil blive påvirket af eventuelle nye regler for deling af persondata mellem USA og EU. Det vil også ramme tusindvis af andre amerikanske selskaber, heriblandt Google, Microsoft, Amazon og Apple.

Se også: Nyheder om international tech